Au fost stabilite cele 21 de meciuri de baraj pentru accederea în Liga 3. Adversarii pe care i-ar putea întâlni Steaua în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 15 Feb. 2019, 12:54 Stiri
Au fost stabilite cele 21 de meciuri de baraj pentru accederea în Liga 3.** Adversarii pe care i-ar putea întâlni Steaua în lupta pentru promovare

Federația Română de Fotbal a stabilit, astăzi, prin tragerea la sorți organizată la Casa Fotbalului, meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Stabilirea celor 21 de jocuri de baraj a fost făcută în conformitate cu împărțirea celor 42 de asociații din țară în șapte regiuni administrative. Din fiecare regiune a rezultat câte trei dueluri, prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc în parte urmând să fie cea organizatoare a partidei tur. Returul se desfășoară pe terenul celeilalte echipe extrase.

Pentru moment, se știu doar duelurile dintre județe, la finalul sezonului urmând să se afle exact echipele campioane care se vor lupta pentru a promova în Liga 3.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 vor avea ca date de disputare zilele de 15 iunie 2019, ora 18:00, turul, și 22 iunie, ora 17:30, returul.

Iată ce a rezultat în urma tragerii la sorți:

Regiunea 1, Nord-Est

Bacău – Botoșani
Suceava – Neamț
Vaslui – Iași 

Regiunea 2, Nord-Vest

Maramureș – Sălaj
Satu Mare – Bistrița Năsăud
Cluj – Bihor

Regiunea 3, Centru

Harghita – Sibiu
Covasna – Brașov
Mureș – Alba

Regiunea 4, Vest

Caraș Severin – Timiș
Arad – Hunedoara
Mehedinți – Gorj

Regiunea 5, Sud-Vest

Argeș – Vâlcea
Teleorman – Dolj
Olt – Dâmbovița

Regiunea 6, Sud

Călărași – București
Ialomița – Ilfov
Giurgiu – Prahova

Regiunea 7, Sud-Est

Galați – Buzău
Brăila – Vrancea
Tulcea – Constanța

Călărași – București: Mostiștea Ulmu – Steaua?

Dintre cele 42 de campionate din țară de Liga 4, cea mai cunoscută echipă care ar putea să participe la barajul pentru promovare în Liga 3 este Steaua București, actualul lider al competiției desfășurate pe București. Formația antrenată de Marius Lăcătuș va întâlni în dublă manșă campioana județului Călărași, acolo unde, în acest moment, pe primele trei locuri se află Mostiștea Ulmu, Unirea Mânăstirea și Dunărea Ciocănești.

Primul joc din barajul Călărași – București se va desfășura la echipa din Călărași, iar returul în Capitală.

După 16 etape desfășurate în Liga a 4-a Călărași, lider detașat și mare favorită la promovare este Mostiștea Ulmu, care are 43 de puncte acumulate. Aceasta este urmată de Unirea Mânăstirea, care are 36 de puncte, și de Dunărea Ciocănești, cu 33 de puncte.

În Liga a 4-a București, după 15 etape, lider este Steaua, cu 43 de puncte, urmată de CS Dinamo (38), Carmen (36) și Progresul 2005 (36). La finalul sezonului regular se merge în play-off, acolo unde tot Steaua este marea favorită la câștigarea titlului de campioană.


 

Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică, fiecare asociație județeană având obligația de a trimite, la Departamentul Competiții al FRF, un tabel cu cluburile/asociațiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediția 2018/2019.

Asociațiile județene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiții al FRF, în scris, până la data de 10 iunie 2019, structurile sportive calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Marius ANGHEL 15 Feb. 2019, 12:54 Stiri
Pe aceeași temă