Aradul a sărbătorit pe pâmânt timișean revenirea în Liga 2. UTA Bătrâna Doamnă reușește a doua promovare consecutivă | VIDEO

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 May. 2015, 17:46 Stiri

UTA Bătrâna Doamnă a obținut, vineri, pe terenul celor de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic promovarea în eșalonul secund. Noua trupă arădeană avea nevoie de un singur punct în penultima etapă a sezonului pentru a câștiga Seria a IV-a a Ligii 3, și l-a reușit în urma unui egal destul de fad: 0-0. A fost însă suficient pentru a declanșa fiesta împreună cu cei câțiva zeci de fani sosiți de la Arad.

Partida a atras mai mult public ca niciodată la Becicherecu. Unica tribună s-a umplut, lumea a stat și după gard, iar în cealaltă parte au început să se adune suporterii arădeni. Galeria UTA-ei a sosit cu întârziere, dar nu a avut ce rata. Meciul în sine a fost fără goluri.

Szekely a amenințat primul în minutul 14, dar șutul său a fost deviat în corner. Peste patru minute Todorov, de la gazde, a reluat periculos cu capul, dar balonul a fost respins de un fundaș. Imediat Negruț a avut poate cea mai mare șansă, talonat de un arădean, a trimis balonul la o palmă de stâlpul din dreapta lui Mitrea, irosind centrarea lui Zoran Radu. Partida a avut cât de cât un ritm în prima parte. Minutul 35 a adus și șansa lui Ousmane Gueye, dar lovitura sa de cap a fost reținută de Filip.

Din păcate, și pe fondul unei ploi mărunte, partea secundă a fost lipsită de spectacol. Spectatorii au început să se ferească de ploaie, unii au vizionat jocul din mașini, dar puteau la fel de bine să plece dacă voiau ca gazdele să învingă. În ciuda încrâncenării „pizzerilor”, satelit neoficial al lui ACS Poli, singurul lucru notabil pe final a fost eliminarea lui Balaure pentru al doilea galben. Alb-roșii nu au impresionat aproape deloc vineri, dar au obținut ceea ce și-au dorit. Fluierul final a declanșat fiesta, iar Piț, Szekely și compania speră să nu mai fie surprinși în viitor în cadre cu mioare păscând pe fundal.

Galeria UTA-ei s-a mutat în timpul jocului

Susținătorii arădeni au cântat constant pentru favoriți deși jocul nu i-a încântat în mod deosebit. Interesant e că prin minutul 40 ultrașii sosiți cu un autobuz din Arad au hotărât să se mute din spatele gardului de pe lungime și să privească de la „peluză” jocul. În primă instanță au fost șicanați de jandarmi iar un tip cu Porsche s-a arătat iritat că fanii îi stau lângă mașina parcată în spatele porții. Deși avea număr de București, iar, inițial, tot forțele de ordine i-au separat pe cei cu mașini de Arad de cei cu „TM”. Până la urmă șoferul milionar și-a mutat bolidul și fanii au căzut la pace cu jandarmii.

Deși a fost, lesne de înțeles, bucurie mare la final, nici măcar o sută de suporteri nu s-au deplasat de la Arad în Timiș pentru acest meci, care a însemnat totuși o promovare importantă. Galeria formată din circa 50 de inși a fost la datorie, pe lângă autocarul lor, la joc fiind prezente circa 20 de mașini cu număr de Arad.

NUOVA MAMA MIA BECICHERECU MIC   0
UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚           0

A. Filip – Ștefanovici, Telescu (cpt.), M. Toma, Todorov – Luță, Hecsko (Hodiș 55) – Z. Radu, Balaure, Negruț (Centea 66) – B. Steop (Cioancă 88)
Pe bancă: Bănică – Nagy, Costea, Sturza
Antrenor: Sorin Bălu
Eliminat: Balaure ’84 (două galbene)

Mitrea – Ad. Popa, Botiș (cpt.), Filaret, Burlă – Strătilă (Silaghi 75), Chindriș, Cl. Tudor (Varga 86), Piț (Copil 55) – O. Gueye, Sz. Szekely
Pe bancă: Mara – Rus, Vlad, Wild
Antrenor: Roland Nagy

UTA BD a câștigat Seria a IV-a cu o rundă înainte de final. Săptămâna viitoare arădenii mai joacă acasă cu FC Hunedoara. Alb-roșii au acum 53 de puncte, cu patru mai multe față de Mama Mia și cu trei peste Sebiș, învingătoare cu 6-0 la Pandurii II, dar care stă mai prost în meciurile directe cu „Bătrâna Doamnă”. Tot vineri Lugojul și-a continuat seria incredibilă de victorii și a trecut cu 2-1 de Turceni.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 May. 2015, 17:46 Stiri
Pe aceeași temă