Alexoi promite o echipă de care suporterii să fie mândri: „Dacă nu voi reuși sau nu voi fi lăsat voi renunța la antrenorat”

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 22 Jul. 2014, 18:39 Stiri

La al treilea descălecat la Hunedoara, tehnicianul Constantin Alexoi promite că va face o echipă spectaculoasă, iar, dacă nu va reuși, va renunța definitiv la antrenorat.
 
Reîntors la Hunedoara după experiențele avute la Corvinul 1921 și Corvinul 2005, tehnicianul Constantin „Titi” Alexoi (foto, 55 ani), spune că a fost atras de proiectul noii conduceri a FC Hunedoara – reorganizarea din temelii a activității și a forma o echipă doar din jucători tineri și localnici – pe care la apreciat ca fiind „nebunesc”.

Totodată, noul antrenor principal al FC Hunedoara spulberă iluziile suporterilor care în ultimii ani au visat cu ochii deschiși că Hunedoara va promova în Liga secundă. Alexoi spune că în starea în care se află echipa acum – formată din jucători fără experiență și cu un buget mic – FC Hunedoara nu își poate propune obiective fanteziste.
 
– Domnule Alexoi, cu ce gânduri ați revenit la Hunedoara?
– M-am întors să termin ceea ce am început în urmă cu șapte ani. La fel ca și acum, și atunci am pus bazele unei echipe frumoase, formată din jucători tineri exclusiv din județ, însă nu am fost lăsat să îmi termin treaba. N-aș fi acceptat propunerea noii conduceri dacă nu ar fi fost vorba un plan asemănător. Ei, noii conducătorii ai FC Hunedoara sunt mai «nebuni», așa, ca și mine, știu bine că va fi greu, dar n-au spus nu provocării, tocmai de aceea am acceptat și eu.

– Ce stare ați găsit la Hunedoara?
– Proiectul noii conduceri este unul ambițios, care mi-a plăcut de la început, de aceea am acceptat să vin alături de ei. Trebuie să recunosc că îmi era și dor să antrenez. Despre lot nu pot spune foarte multe lucruri încă încercăm să ne cunoaștem, dar am încredere că vom face o echipă frumoasă la Hunedoara.

– Are județul Hunedoara potential fotbalistic?
– Sută la sută în Hunedoara există foarte mulți jucători de fotbal buni. Motivul din care ei nu reușesc să progreseze este că nu au motivație și sunt antrenați prost. Aici trebuie să intervină psihologia și flerul antrenorului care trebuie să-i facă să muncească, să se antreneze cu plăcere și astfel să își câștige bani. Și nu invers toți să ceară bani înainte.

– Cu excepțita sezonului 2009-2010, primul, mereu FC Hunedoara și-a propus promovarea în Liga a doua însă de fiecare data a ratat rușinos obiectivul. În situația actuală, în sezonul 2014-2015 se mai poate vorbi la Hunedoara de accederea în eșalonul superior?
– Că au țintit promovarea a fost o mare gafă a celor care au condus clubul în anii trecuți în condițiile în care aici totul era vraiște. În condiții normale obiectivul unei echipe este impus de modul cum este organizat clubul, lotul de jucători de care dispune și de bugetul asigurat nu de dorința finanțatorilor sau a suporterilor.
 
– Suporterii hunedoreni au cam uitat drumul spre stadion sezonul trecut. Credeți că veți reuși să-i readuceți din nou în număr mare în tribune?
– Suporterii să aibă încredere și să vină alături de noi pentru că nu le va părea rău. Și pentru ei m-am întors la Hunedoara. Le promit că voi face o echipă de care vor fi mândri. Dacă nu voi reuși sau nu voi fi lăsat voi renunța la antrenorat.

30 august este data la care va începe campionatul Ligii a III-a

Remiză în primul test

La nici o săptămână de la începerea pregătiri de vară FC Hunedoara (L3) a susținut la finele săptămânii trecute primul meci amical în compania conjudețenei CNS Cetate Deva (L4). Jocul a avut loc sâmbătă pe stadionul „Michael Klein” și s-a încheiat cu scorul de 1 – 1. Au marcat Bogdan Roiu pentru Hunedoara respectiv Nicolae Cărăvan pentru Deva.

Antrenorul lui FC Hunedoara, Titi Alexoi a început jocul cu: Dragotă – Ciucurescu, Găceanu, Geacă, B. Roiu – R. Blaga, R. Munteanu,  F. Popa, Trășcan – Grigore și F. Pop.

De partea cealaltă, tehnicianul lui CNS Cetate Deva, Marius Sîrbu a trimis în teren echipa: Beldean – Ov. Blaga, Dosan, E. Lăcătuș, Șumuțiu -Vîrtan, Dărăban, Cărăvan, Pribac – Boloș și Lintaru,

Articol și foto de Sami Tamaș

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 22 Jul. 2014, 18:39 Stiri
Pe aceeași temă