Adrian Mititelu exultă după decizia FIFA. Motivarea hotărârii forului mondial înseamnă o mare victorie pentru U Craiova 1948 SA

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 17:57 Stiri

Decizia FIFA în cazul Josh Mitchell, în urma căreia U Craiova 1948 SA a fost obligată să-i plătească 86.000 de dolari australianului, pică mănușă pentru Adrian Mititelu. În motivarea hotărârii luate de forul fotbalistic mondial se notează negru pe alb faptul că actualul club din Liga 3 este continuatorul FC Universitatea Craiova, lucru pe care Mititelu se străduiește să îl demonstreze de mai bine de cinci ani.

Fotbalul românesc oferă un nou paradox: o echipă este fericită să plătească o datorie pe care o contesta inițial. Vorbim de Adrian Mititelu și de a sa U Craiova 1948 SA, care la mijlocul săptămânii trecute a primit o decizie aparent crucială din partea FIFA.

FIFA îl ajută pe Mititelu: „FC U Craiova 1948 SA este continuatorul sportiv al SC Fotbal Club U Craiova 1948 SA”

Forul mondial al fotbalului susține într-un document oficial că actuala echipă din eșalonul al treilea este continuatoarea de drept a fostei Universitatea Craiova, motiv pentru care Adrian Mititelu este bun de plată.

„În lumina celor de mai sus, vicepreședintele Comitetului Disciplinar reamintește că, în conformitate cu jurisprudența TAS și a articolului 15, paragraful 4 din Codul Disciplinar al FIFA din 2019, identitatea unui club este constituită din elemente precum nume, culori, logo, fani, istorie, jucători, stadion etc., indiferent de entitatea juridică care îl controlează.

Drept rezultat, vicepreședintele Comitetului consideră că, pe baza informațiilor și a documentelor pe care le are la dispoziție, nu are altă variantă decât să concluzioneze că noul club, FC U Craiova 1948 SA este continuatorul sportiv al debitorului original, SC Fotbal Club U Craiova 1948 SA”, se notează în motivarea pe care FIFA a oferit-o în cazul de față.

Adrian Mititelu a plătit fericit și contraatacă

Drept răspuns la sentința furnizată de FIFA, Adrian Mititelu nu a stat pe gânduri și a plătit sumele impuse de forul mondial: 86 de mii de dolari către Josh Mitchell și 5 mii de franci elvețieni drept cheltuieli de judecată.

Mititelu a fost bucuros să se dispenseze de această sumă pentru că acum, cu un verdict dat de FIFA, are în sfârșit o hârtie oficială prin care i se certifică afirmațiile din ultimii ani: U Craiova 1948 SA este continuatoarea vechii echipe.

Pe contul de Facebook al actualei formații din liga a treia, alături de motivarea deciziei furnizată de FIFA apare și un comentariu triumfător.

„Vă prezentăm decizia Comisiei de Disciplină a FIFA prin care s-a constatat de către forul suprem al fotbalului că actuala U CRAIOVA 1948 S.A. este succesoarea sportivă a FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA !

Astfel, coroborat cu sentința Tribunalului Dolj nr.149/2017 rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Timișoara nr.364 din 18.06.2018, SE CONFIRMĂ‚ faptul că U CRAIOVA 1948 S.A. este continuatoarea echipei istorice UNIVERSITATEA CRAIOVA înființată în anul 1948″, se notează pe pagina oficială de Facebook a echipei lui Adrian Mititelu.

Articol scris de Daniel VLAD și Nicu BĂ‚DESCU

 

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 17:57 Stiri
Pe aceeași temă