Adio Serie C! Petrolul i-a arătat Alexandriei cine e șeful și e ca și promovată în Liga 2

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 20:08 Stiri

Petrolul a câștigat, astăzi, la Alexandria, în fața principalei rivale la obținerea primului loc în Seria a 3-a a Ligii 3, s-a distanțat la șapte puncte și are și un meci în minus disputat și se poate considera deja promovată în Liga 2, cu cinci etape înainte de finalul campionatului. „Lupii galbeni” au făcut spectacol pe terenul ocupantei locului secund, impunându-se cu scorul de 4-1 (4-0), prin tripla lui Sergiu Arnăutu și reușita spectaculoasă a lui Șaim Tudor.

Duelul de la Alexandria n-a fost nici pe departe un derby, ci s-a transformat într-o veritabilă demonstrație de forță a Petrolului. Trupa lui Romulus Ciobanu și-a pulverizat potențiala rivală la promovare, demonstrând, chiar la ora adevărului, că accederea în eșalonul secund nu-i poate fi contestată în niciun fel, iar surghiunul în catacombele fotbalului românesc se apropie de final. Și, din dorința „lupilor” de a-și confirma supremația s-a născut o victorie poate surprinzătoare prin proporțiile scorului, dar absolut justificată dacă o privim prin prisma modului în care s-au derulat ostilitătițe pe teren.

Practic, lucrurile au stat într-un relativ echilibru doar preț de vreun sfert de oră, după care tăvălugul „galben-albastru” n-a mai putut fi oprit de către teleormăneni. Arnăutu (18 – șut de la 14 metri, după o pasă primită de la Chindriș și 23 – reluare din mijlocul careului, la capătul unei lovituri libere de pe dreapta) a deschis spectacolul, cu două execuții demne de un atacant rasat, iar Saim Tudor (34) l-a continuat, cu un gol superb, un șut din unghi lateral dreapta, de la 10-12 metri, la vinclul opus. Și furia ploieștenilor a continuat cu încă o reușită până la pauză, trecută, din nou, în contul lui Arnăutu (40), golgheterul „găzarilor” învingându-l pe nefericitul Olteanu după ce a scăpat singur spre poarta adversă.

La adăpostul avantajului categoric, elevii lui Romulus Ciobanu și-au permis să tragă frâna de mână după pauză, dându-le șansa gazdelor să reducă din handicap. Dar, și asta, tot după un gol trecut în contul unui fotbalist al Petrolului, Ichim (69) respingând nefericit, în propria-i poartă, un balon ce a ricoșat din bară. 4-1 a fost și scorul final, venit, așadar, ca o concluzie a luptei pentru promovare.

Cu Voința Turnu Măgurele, vineri, de la ora 18:00

După victoria de astăzi, Petrolul a acumulat 53 de puncte, așezând o diferență de șapte lungimi față de AFCM Alexandria și de zece de Voința Turnu Măgurele, echipă care va juca, însă, mâine, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna 2.

Etapa viitoare, Petrolul o va întâlni, pe „Ilie Oană”, chiar pe Voința, partida urmând să se dispute vineri, 27 aprilie, de la ora 18.00.

AFCM ALEXANDRIA – PETROLUL PLOIEȘTI   1-4  (0-4)
Alexandru Ichim 69′ – autogol / Sergiu Arnăutu 18′, 23′, 40′, Alexandru Tudor Șaim 34′

Olteanu – Ed. Sârbu (Vâlcică 65′), Ciocoteală, Floricel, Fl. Radu (cpt.) – Calofir, Mitran (Vârtej 65′) – Terci (Boșoteanu 42′), Căpățână (Oprescu 83′), Desculțu – Barbălată
Antrenor: Marius Stoica

Bolboșă – Antoche, Ichim, Țicu – Saim Tudor, Chindriș (cpt.)(Prunescu 78′), Andor (D. Cârjan 65′), Velisar – N. Popescu, Arnăutu (Lambru 67′), G. Păun (Ciocâlteu 46′)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Mihăiță Necula (București) și Alexandru Midvichi (București). Observatori: Iulian Ivan (Giurgiu) și Aurel Ionescu (București).

Text: FC Petrolul
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 20:08 Stiri
Pe aceeași temă