Adio CS Ștefănești. Gruparea ilfoveană se desființează. Dună: „Uneori stau și mă întreb dacă nu ar trebui să-mi schimb meseria”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 19:37 Stiri

Județul Ilfov va avea o reprezentantă mai puțin în următorul sezon al Ligii 3. Conducerea clubului CS Ștefănești, echipă care a încheiat pe locul 4 în Seria a 3-a, și-a anunțat, miercuri, staff-ul tehnic și jucătorii că sunt liberi să-și găsească alte angajamente, deoarece primăria nu va mai da bani, iar continuarea activității este aproape imposibilă. Formația antrenată de Marin Dună urmează să se desființeze.

„Este foarte adevărat. Am fost anunțați cu toții că de azi (n.r. miercuri) nu mai există CS Ștefănești. Jucătorii au primit dezlegările, iar mâine se va depune și documentul oficial! Este păcat, mare păcat. Am format un grup aici, e păcat de stadionul de aici, de baza în care Nae Nicolae a investit foarte mulți bani. Nae a murit, iar primarul a ținut echipa timp de doi ani, din respect pentru ceea ce a făcut Nicolae aici. Nu știu ce este de făcut, uneori stau și mă întreb dacă nu ar trebui să-mi schimb meseria, deși am făcut fotbal o viață întreagă”, a declarat, pentru IlfovSport, antrenorul Marin Dună.

Președintele clubului ilfovean, Cristian Mătărău, a anunțat că în cursul zilei de joi va trimite un act oficial la FRF prin care va informa decizia de retragere.

Între primele cinci clasate în toate sezoanele în care a evoluat în Liga 3

CS Ștefănești a avut prestații lăudabile în campionatul Ligii 3 după promovarea din sezonul 2010/2011. Atunci, gruparea patronată de omul de afaceri Nae Nicolae l-a avut în teren în play-off-ul în care a devenit campioană a Ilfovului pe Ionel Ganea. În cele patru campionate în care a evoluat în al treilea eșalon valoric al țării noastre întotdeauna a terminat între primele cinci clasate.

2014/2015 – locul 4 în Seria 3
2013/2014 – locul 3 în play-off-ul Seriei a 2-a
2012/2013 – locul 5 în Seria 3
2011/2012 – locul 4 în Seria 2

Clubul din Ștefănești a fost la un pas de abandon în 2013, atunci când patronul Nae Nicolae a murit în urma unui tragic accident, mașina sa fiind spulberată de un tren la trecerea de cale ferată care leagă șoșeaua Petricani de comuna Pipera. Totuși, autoritățile locale au ținut în viață clubul până acum, când retragerea finanțării a dus automat și la desființare.

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 19:37 Stiri
Pe aceeași temă