Rezultatele și marcatorii etapelor 23 și 26 ale Ligii 3. Sepsi OSK bate Olimpia și devine a doua promovată matematic în Liga 2, după Luceafărul Oradea

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 00:12 Liga 3

UPDATE: În urma desființării echipei CSM Sighetu Marmației, rezultatele obținute de aceasta în retur vor deveni 3-0 pentru adversari. Cum Luceafărul Oradea are în acest moment patru puncte mai multe decât Avântul Reghin, iar în ultimele trei etape va câștiga două meciuri la „masa verde”, putem constată încă de acum că gruparea bihoreană a devenit prima echipă promovată matematic din Liga 3 în Liga 2. Rezultatul meciul de mâine cu Unirea Jucu nu mai are nicio importanță, deoarece Luceafărul are un meci mai puțin ca Avântul și patru puncte avans în clasament.

MAI MULTE PUTEȚI CITI AICI

Sâmbătă putem asista la a doua echipă promovată matematic în Liga 2. Dacă Sepsi OSK Sfântu Gheorghe câștigă meciul de pe teren propriu cu Olimpia Râmnicu Sărat, atunci aceștia vor deveni campioni în Seria I și vor promova în Liga 2.  


 

Meciurile din Liga 3 ce ar fi trebuit să se dispute sâmbăta trecută, pe 7 mai, au fost reprogramate de FRF din cauza tragediei petrecute pe stadionul „Ștefan cel Mare”. Cele 16 partide rămase de desfășurat din cele cinci serii au fost reprogramate pentru finalul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă. FC Hunedoara – CSM Lugoj și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Odorheiu Secuiesc au loc astăzi, restul mâine.

Așa cum am descris și în articolul inițial, cel de mai jos, sâmbătă toate privirile vor fi pe meciurile de la Sfântu Gheorghe și Sânmartin, acolo unde dacă Sepsi OSK și Luceafărul Oradea câștigă în fața Olimpiei Râmnicu Sărat, respectiv Unirea Jucu, acestea vor fi primele echipe din Liga 3 care vor promova matematic în Liga 2.

În programările de pe CCA, în dreptul a două jocuri din cele 16 scrie că „nu se dispută”. Înainte Modelu – FC Viitorul II (Seria I) nu are loc deoarece oaspeții nu au jucători pentru acest meci și nu au obținut acordul gazdelor de a amâna meciul, astfel că vor pierde la „masa verde”. CSM Sighetu Marmației – Unirea Dej (Seria V) e celălalt meci care nu se dispută, cei de la Sighetu desființându-se.



  

UPDATE 2: Federația Română de Fotbal a anunțat sâmbătă, după-amiază, când vor avea loc meciurile din cadrul campionatelor Ligii 2 și 3 ce ar fi trebuit să se desfășoare în această dimineață și mâine. Așa cum Liga2.ro a anunțat la prânz, jocurile din Liga 2 au fost reprogramate pentru miercuri, 11 mai, de la ora 17:00, în timp ce Liga 3 se va juca la finalul săptămânii viitoare, pe 14 mai, campionatul urmând a fi prelungit cu o săptămână față de cum era stabilit inițial.


 

UPDATE: FRF a reconfirmat sâmbătă dimineață că meciurile din campionatele Ligii 2 și 3 ce ar fi trebuit să se dispute sâmbătă și duminică au fost amânate pentru o dată ce încă nu a fost anunțată. Comitetul de Urgență al FRF a decis amânarea tuturor evenimentelor ce urmau să se desfășorare în perioada 7-9 mai.

Astfel, meciurile de sâmbătă, de la ora 18:00, din Liga 3 ce ar fi trebuit să dispute pentru a încheia etapele 23 (Seriile 1, 2, 3 și 5) și 26 (Seria 4) au fost amânate pentru o dată nestabilită încă. Cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masa) efectuate de echipele ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi decontate de Federația Română de Fotbal în baza facturilor emise până la data actualei decizii a Comitetului de Urgență (7 mai).

Amânarea survine tragediei petrecută în timpul meciului Dinamo – FC Viitorul, de vineri seară, atunci când jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a decedat în urma unui șoc cardiogen suferit pe teren în minutul 69, la doar șapte minute după ce intrase pe gazon.


 

Campionatului Ligii 3 se apropie de final. Patru etape au mai rămas de disputat din Seriile 1, 2, 3 și 5, în timp ce în Seria a 4-a mai sunt programate încă cinci runde. În trei dintre aceste serii (2, 3 și 4) lupta pentru promovare se va da cel mai probabil până în ultima etapă, însă în prima și a cincea putem trage linie încă după desfășurarea partidelor din acest weekend. Cu victorii în meciurile de sâmbătă, Sepsi Sfântu Gheorghe și Luceafărul Oradea vor fi sigure de promovarea în Liga 2.

Echipele din campionatul Ligii a 3-a își desfășoară în acest weekend meciurile din etapa a 23-a (Seriile 1, 2, 3 și 5) și a 26-a (Seria 5). Vineri, începând cu ora 18:00, sunt programate să se desfășoare 13 partide, iar sâmbătă, de la aceeași oră, vor avea loc celelalte rămase. În această etapă vor sta și câștiga la „masa verde” echipele Atletico Vaslui, Sporting Liești și Metalosport Galați (toate din Seria 1), FC Voluntari II (Seria 3) și ASF Comuna Recea (Seria 5), deoarece adversarii pe care urmau să-i întâlnească s-au retras din campionat în această iarnă. În același timp, Gloria Popești Leordeni (Seria 2) și Minerul Motru (Seria 4) stau, fiindcă seriile din care fac parte sunt incomplete.

Înaintea desfășurării acestei etape cei cinci lideri ai seriilor și principalii urmăritori ai lor sunt: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Seria I – 56 pct. / locul 2: Olimpia Râmnicu Sărat – 52 pct.), Juventus București (Seria a II-a – 55 pct. / locul 2: Delta Dobrogea Tulcea – 50 pct.), SCM Pitești (Seria a III-a – 44 pct. / locul 2: CS Afumați – 44 pct.), ASU Poli Timișoara (Seria a IV-a – 52 pct. / locul 2: Performanța Ighiu – 50 pct.) și Luceafărul Oradea (Seria a V-a – 53 pct. / locul 2: Avântul Reghin – 46 pct.).

Sepsi și Luceafărul Oradea, matematic în Liga 2 dacă bat sâmbătă

Revenind la subiectul promovare, la finalul acestei etape am putea asista la primele două echipe care vor face acest pas matematic către Liga 2. În Seria 1, liderul Sepsi Sfântu Gheorghe are un avans de patru puncte față de Olimpia Râmnicu Sărat, iar un succes în meciul direct ce are loc sâmbătă îi va asigura promovarea. Diferența de șapte puncte nu va putea fi recuperată în ultimele trei etape, deoarece cele două echipe vor avea asigurate câte trei puncte din victorii la „masa verde”. O remiză sau un succes pentru buzoieni va încinge și mai mult lupta pentru primul loc.

În Seria 5 calculele sunt mai simple. Liderul Luceafărul Oradea, care are un avans de șapte puncte față de Avântul Reghin (a doua clasată) și are asigurate încă trei puncte dintr-o victorie la „masa verde” cu Luceafărul Bălan, are nevoie de un succes sâmbătă, acasă cu Unirea Jucu, pentru a promova matematic.

În Seria 2, Juventus București și Delta Dobrogea Tulcea, despărțite momentan de cinci puncte, însă datorită faptului că echipa din Colentina are un meci mai mult disputat, vor avea meciul decisiv pentru promovare în ultima etapă. Atunci, cele două echipe vor fi despărțite aproape sigur de două puncte, iar jocul din București va decide cine va merge în Liga 2.

În Seria 3, principalele favorite sunt SCM Pitești și CS Afumați, echipe aflate la egalitate de puncte (44), însă și FC Voluntari II (43) și CN Dinicu Golescu Câmpulung (42) au șansa lor.

În fine, în Seria 4, ASU Politehnica Timișoara (52 pct.) a revenit pe primul loc, are un avans de două puncte față de Performanța Ighiu (50 pct.), însă și un meci mai puțin disputat. Jocul bănățenilor nu strălucește însă, astfel că lupta pentru promovare rămâne deschisă. Și Metalurgistul Cugir (48 de puncte și același număr de jocuri cu ASU Poli) menține șanse la primul loc.

Liga2.ro vă ține la curent, așa cum v-a obișnuit cu rezultatele, marcatorii și clasamentele tuturor partidelor din cele cinci serii.

Iată programul celor cinci serii:

SERIA I, etapa 23

14 mai, ora 18:00
Știința Miroslava – Petrotub Roman    1-0
Bg. Ghiarasim (6)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Olimpia Râmnicu Sărat    2-0
R. Jakab (13), Dr. Huiban (65)
Inter Dorohoi – CSM Pașcani     0-0

6 mai, ora 18:00
Aerostar Bacău – CS Panciu    2-0
Artenie (37), Oanea (65)
Atletico Vaslui – FC Zagon     3-0
FC Zagon s-a retras din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.
Cetatea Târgu Neamț – Sporting Liești     0-3
Cetatea a fost exclusă din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.
Bucovina Rădăuți – Metalosport Galați     0-3
Bucovina Rădăuți s-a retras din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

SERIA II, etapa 23

14 mai, ora 18:00
Viitorul Domnești – Petrolistul Boldești    2-1
Pațurcă (16), Cârjan (90+1) / Daniel Petre (32)
CSM Oltenița – Unirea Slobozia    4-3
Ionică (5), Giugiumică (31), St. Porumbel (69), D. Gheorghe (80) / Teodorescu (58), Hristian (65, 90)
Delta Dobrogea Tulcea – Voința Snagov    5-0
Ella Ella (12, 58), D. Dobra (19, 72), C. Crețu (85 – pen.)
Înainte Modelu – FC Viitorul II     3-0
Gruparea constănțeană are jucătorii prinși în alte competiții și s-a lovit de refuzul echipei din Modelu pentru a reprograma jocul.

6 mai, ora 18:00
Dinamo II București – Juventus București    1-9
Fl. Vasile (30) / Chipirliu (1, 10, 16, 42, 81, 87 – pen.), Ilin (20, 28), Bg. Oprea (47 pen.)
Metaloglobus București – CS Tunari     2-1
Voican (46), Cip. Stanciu (82) / An. Luca (15)
Gloria Popești Leordeni stă.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a II-a

SERIA III, etapa 23

14 mai, ora 18:00
Urban Titu – CS Ștefănești    0-2
Iustin Anghel (5), G. Dumitrescu (60)
Sporting Turnu Măgurele – CN Dinicu Golescu Câmpulung    2-1
Fl. Pîrvu (58), Ad. Popa (73) / Sălcianu (78 – autogol)
CS Afumați – AFC Hărman     3-0
Pivniceru (15, 53), Gh. Valentin (33)

6 mai, ora 15:00
Concordia Chiajna II – FC Aninoasa    2-0
Novacek (66), Rogoveanu (67)

6 mai, ora 18:00
Atletic Bradu – Sporting Roșiori    0-2
Ivănică (34), Călin (60)
SCM Pitești – CS Podari    2-1
Cip. Tănasă (31), Bg. Stancu (34) / Cl. Bălan (43 – pen.)
FC Voluntari II – Inter Olt Slatina     3-0
Inter Olt s-a retras din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a III-a

SERIA IV, etapa 26

13 mai, ora 18:00
FC Hunedoara – CSM Lugoj    2-1
Bozian (4), Tecsi (45+1 – pen.) / Dobricean (36 – pen.)

14 mai, ora 18:00
CS Ineu – ASU Poli Timișoara  0-1
Gălan (90+2)

6 mai, ora 18:00
Pandurii II Târgu Jiu – ACSO Filiași    5-0
Cocină (19, 26, 34, 81), Dănăricu (51)
Național Sebiș – Metalurgistul Cugir    0-2
Cârstean (50), Șt. Radu (80)
Performanța Ighiu – Millenium Giarmata    1-1
Fetița (15 – pen.) / Blănaru (11)
CNS Cetate Deva – Măgura Cisnădie    2-0
Lintaru (60), Șaucă (72)
CS U Craiova II – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic     4-2
Surugiu (21, 79 – pen.), Alin Manea (30, 48) / Centea (61), Jichici (87)
Minerul Motru stă.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a IV-a

SERIA V, etapa 23

13 mai, ora 18:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Odorheiu Secuiesc    3-1
József LÅ‘rincz (11 – pen.), Barna Bajkó (17, 86) / Cătălin Savin (75)

14 mai, ora 18:00
CS Iernut – FC Zalău    1-0
Marius Pastor (40)
Luceafărul Oradea – Unirea Jucu    2-0
I. Ban (), C-tin. Roșu ()
CSM Sighetu Marmației – Unirea Dej     0-3
Sighetu s-a desființat și va pierde toate meciurile din retur la „masa verde”.

6 mai, ora 18:00
CS Oșorhei – Industria Galda    1-2
Todea (76) / Vonya (28, 64)
Sănătatea Cluj – Avântul Reghin     2-5
Ceaca (34), Șoș (53) / Lorant (5), Murar (47), Merdariu (62), Colțea (69, 90+3)
Luceafărul Bălan – ASF Comuna Recea     0-3
Luceafărul Bălan s-a retras din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a V-a

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 00:12 Liga 3
Pe aceeași temă