Rapid va juca pe Arena Națională! EXCLUSIV | Giuleștenii rămân în Regie, dar se mută pentru meciurile tari din Liga 2: „Vor asista cel puțin 30.000 de oameni”

Rapid va juca pe Arena Națională!** EXCLUSIV | Giuleștenii rămân în Regie, dar se mută pentru meciurile tari din Liga 2:

Rapid va evolua în Liga 2 din sezonul viitor, iar giuleștenii sunt gata să închirieze Arena Națională pentru cele mai tari meciuri. Contactat de ProSport, Ovidiu Burcă a spus că un meci precum Rapid – Petrolul sau Rapid – „U” Cluj nu va putea fi organizat în Regie, astfel că se va apela la cel mai mare stadion din țară.

Burcă a confirmat faptul că Rapid va evolua în Regie în majoritatea partidelor de pe teren propriu. „Am semnat un nou contract pentru stadionul din Regie. Ne simțim foarte bine acolo, suporterii se simt foarte bine. E important că am rămas în cartier, sunt foarte aproape de Giulești. Ne simțim ca acasă”, a spus Burcă pentru ProSport.

Mutarea în Regie a fost una cât se poate de reușită, însă un meci precum Rapid – Petrolul ar prezenta un grad de risc mult prea ridicat pentru micuțul stadion aflat la circa 1 km de șantierul de la Giulești. Pentru a pune în scenă un spectacol grandios, giuleștenii vor închiria Arena Națională în cazul în care, spre exemplu, Petrolul ratează promovarea în Liga 1, iar în noul sezon se va afla tot în liga secundă.

„Dacă vom avea un meci de genul Rapid – Petrolul, cu siguranță vom juca pe Arena Națională. Nu știu dacă se va umple stadionul, dar cu siguranță vor asista cel puțin 30.000 de oameni la meci”, a spus Burcă, pentru ProSport.

După ce stadionul din Giulești a fost predat Companiei Naționale de Investiții, rapidiștii s-au mutat în Regie. Clubul a scos la lumină arena pe care, în vremurile bune, evolua Sportul Studențesc. Atmosfera din Regie ne reamintește de perioadă romantică a fotbalului, astfel că suporterii vin cu plăcere la jocuri. Chiar și așa, un meci precum Rapid – Petrolul ar fi greu de găzduit în Regie.

Până la meciurile din Liga 2, Rapid mai are de disputat o etapă în acest sezon al Ligii 3, unde a câștigat Seria a 2-a. Duminică, de la ora 16:30, în Regie, Rapid o întâlnește pe Axiopolis Sport Cernavodă (locul 8), care va avea și un invitat special. Muntenegreanul Vladimir Bozovic (37 de ani), fost jucător al Rapidului între 2007 și 2012, va da, simbolic, lovitura de start.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandra PANDREA / Mediafax foto

Pe aceeași temă