Turris și-a pierdut golgheterul. A semnat cu „FC U Craiova”: „Puteam să rămân, dar am considerat că nu sunt respectat”. Primele achiziții ale lui Eugen Trică

U Craiova 1948 SA, echipa lui Adrian Mititelu, și-a reluat de ieri, 1 iulie, la baza Aripile, antrenamentele pentru noul sezon. Trupa pregătită de Eugen Trică (42 de ani) va evolua tot în Liga 3, acolo unde a rămas după ce a pierdut lupta pentru promovare cu Turris Turnu Măgurele.

Echipa olteană a fost activă pe piața transferurilor în această vară. Pe lângă aducerea unui nou antrenor, „FC U Craiova”, a perfectat și cinci achiziții. Unii au experiența Ligii 2, ca Claudiu Dragu (atacant, ex Turris Turnu Măgurele), Costinel Gugu (fundaș, ex CS Mioveni) sau Marian Stoenac (mijlocaș, ex ACSO Filiași), iar alții sunt văzuți ca tineri promițători, ca Vlad Pop (mijlocaș, ex CNPT) sau Samuel Luică (fundaș).

Dragu: „La Turris am considerat că nu sunt respectat”

Cu 19 goluri marcate în sezonul recent încheiat, Claudiu Dragu este golgheterul fostei adversare a Craiovei în lupta pentru promovare. Atacantul de 27 de ani, care în cariera sa a mai jucat în Liga 2 pentru Delta Tulcea sau CS U Craiova, nu a mai continuat cu Turris Turnu Măgurele, fiindcă s-a simțit nerespectat.

„Puteam să rămân la Turris să joc în Liga 2, dar am considerat că nu sunt respectat, deși eram și am fost golgheterul acestei echipe. Pe parcursul campionatului trecut mi-am dat seama la Măgurele de unele lucruri și am preferat să plec. Am înscris pentru Turris 19 goluri. Dar în vreo zece meciuri nici nu am jucat, pentru că am fost accidentat. Însă, acum, sunt refăcut din punct de vedere medical și abia aștept să începem pregătirea”, a spus Dragu pentru ediție.ro.

Atacantul originar din Măcin a jucat în cariera sa și pentru CS U Craiova, însă acum spune că singura echipă a orașului este cea susținută de suporterii de la Peluza Sud ’97, U Craiova 1948 SA.

„Am semnat cu Știința cu un gând foarte clar. FCU este singura echipă din Craiova, iar suporterii ei, dar mai ales fanii din Peluza Sud 97 te fac să te simți fotbalist adevărat. Am jucat pe multe stadioane din România, dar atmosferă ca cea făcută de Peluza Sud 97 nu am întâlnit în viața mea. Nu am văzut pe nicăieri o asemenea pasiune din partea suporterilor. Am vrut să vin la FCU încă din vara anului trecut, chiar și în iarnă am dorit, dar uitați că în cele din urmă acum am reușit. Nici nu a mai contat ofertele pe care le-am avut în această perioadă, deoarece mi-am dorit foarte mult să joc pentru FCU. Am semnat cu Știința pentru un an cu drept de opțiune pe încă unul dacă promovează în Liga 2. Însă nici nu îmi trece prin cap că nu o să promovăm. Vreau să ajut echipa să promoveze în Liga 2, iar apoi să o ajut să ajungă și în Liga 1, deoarece acolo îi este locul acestei echipe. Vreau să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri pentru două promovări consecutive”, a mai declarat Claudiu Dragu.

Altfel, Eugen Trică îi va avea în stafful său tehnic pe antrenorul secund Adrian Filip, antrenorul cu portari Valentin David, preparatorul fizic Dan Vasilică și directorul sportiv Robert Săceanu.

Lotul lui FCU prezent la vizita medicală:

portari: Mogoșanu, Chindriș, Mario Enache;
fundași: Negru, Kovari, Dănănae, Gugu, Suciu, Marius Avram, Luică, C-tin. Grecu;
mijlocași: Raicea, Stoenac, Codoban, I. Tănase, Vl. Pop, Zimța, Moț;
atacanți: Cl. Bălan, Cl. Dragu, Răducanu, Boția.

Foto: Ediție

Pe aceeași temă