Rafi Stănescu, vedeta satelitului Concordiei

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 16:26 Pregătiri, amicale

Printre echipele de Liga 3 care au reluat pregătirile de la începutul săptămânii se află și satelitul Concordiei, antrenat din vară de Laurențiu Diniță. Ajutat de un nou secund în persoana lui Robert Panduru, care l-a înlocuit pe Bogdan Vîjială de la începutul acestui an, tehnicianul ilfovenilor are la dispoziție câteva nume interesante, în frunte cu fosta speranță a dinamoviștilor, Rafi Stănescu (21 de ani și jumătate)

Liber de contract din vară, când a fost pus pe liber de gruparea din Ștefan cel Mare, după ce revenise de la Corona, mijlocașul speră să își relanseze cariera la Concordia. Momentan el se pregătește cu satelitul, acolo unde se află încă din decembrie, când a și jucat într-un amical contra celor de la Axintele. Stănescu este pariul iernii pentru ilfoveni, care speră să îl redescopere pe jucătorul pentru care Adrian Porumboiu a vrut să dea un milion de euro acum trei ani pentru a-l aduce la Vaslui

Noutăți dinamoviste, un revenit, doi „exilați” și niște americani

Pe lângă Rafi Stănescu, Chiajna II l-a mai adus în această iarnă și pe Cosmin Ionică, atacant de la Ștefănești, cu o parte din juniorat făcut la Dinamo. În atac a mai venit și Brian Lemac (foto), fratele dinamovistului Denis Lemac, în timp ce între buturi a apărut Denis Cojocariu, un portar de 16 ani și cu o înălțime de 1,96 metri, despre care s-a spus că a fost achiziționat de Dinamo în noiembrie.

Tot la capitolul portari trebuie trecută și revenirea lui Meilă de la ACS Berceni, club cu care și-a reziliat înțelegerea luna trecută, însă momentan acesta este în convalescență după accidentarea la umăr suferită în meciul din tur cu CS Balotești.

În schimb, de la echipa mare au fost cedați „stranierii” Leoh Digbeu și Filip Timov, ultimul aflat în discuții pentru rezilierea contractului. Pata de culoare a fost dată de niște puști veniți din State în căutarea unor contracte în Europa.

Șase pentru prima echipă

Lotul avut la dispoziție de Laurențiu Diniță a fost văduvit de prezența a șase dintre cei mai importanți oameni ai echipei în turul campionatului, toți chemați la prima echipă de Marius Șumudică. Este vorba de portarul Gudea și jucătorii de câmp Albu, Răzvan Moldovan, Florin Răsdan, Cristi Ciobanu și Raiciu, însă sunt șanse mari ca o parte din ei să evolueze la satelit și în returul Ligii 3. Că tot vorbim de plecări, lista celor la care s-a renunțat până acum îi cuprinde pe Ionuț Crăciun, Voican, Golban și Paul Gheorghe.

Iată și lotul avut la dispoziție în această săptămână de Laurențiu Diniță și Robert Panduru (foto, stânga), care sunt ajutați la portari de Florin Adam:

M. Ion, M. Voicu, Cojocariu – portari
Calu, Fl. Ilie, A. Șerban, Vartanian, Fota, Val. Savu, Ciumacenco, Digbeu, Timov,  Al. Răsdan, Novacek, Răducanu, G. Anton, V. Militaru, B. Lemac, R. Stănescu, C. Ionică – jucători de câmp
Meilă și Pencea sunt nerecuperați 100% și nu au început încă antrenamente.

Primul amical din 2015 al ilfovenilor va avea loc sâmbătă, de la ora 11, în Colentina, contra Juventusului, echipă care a terminat turul seriei a doua pe locul 4, după Dunărea Călărași, Delta Dobrogea Tulcea și CS Tunari

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 16:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă