Nițoi, la al treilea eșec consecutiv în fața lui Adi Matei

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 12:09 Pregătiri, amicale

Având în buzunar trei puncte la masa verde din meciul cu Eolica Dobrogea, Victoria Chirnogi și-a umplut vinerea liberă cu un amical pe sinteticul de la Berceni, contra liderului seriei a III-a, scorul final fiind 5-2 pentru ilfoveni după 2-1 la pauză. Meciul a constituit al treilea duel al sezonului între Virgil Nițoi, tehnicianul călărășenilor și Adi Matei, antrenorul ilfovenilor, toate trei fiind adjudecate de ultimul.

Ca o curiozitate, de fiecare dată când s-au întâlnit, unul dintre tehnicieni s-a aflat pe banca altei echipe decât în meciul anterior. Astfel, primul duel dintre cei doi a fost meciul de cupă dintre Corbeanca și Metaloglobus, scor 2-4, cu Nițoi pe banca echipei de Liga a IV-a și Matei la bucureșteni. Al doilea duel a avut loc în campionat, Metaloglobus spulberând cu 5-0 pe Chirnogiul antrenat de Nițoi. Ultima schimbare a venit din partea lui Matei, care s-a mutat în martie la Berceni și i-a administrat vineri un nou eșec lui Nițoi!

 

Chirnogiul, goluri spectaculoase

Revenind la meciul de vineri, oaspeții au început meciul fără Turcu și Ungureanu, ambii menajați și aflați în tribuna sinteticului din Berceni. Fără cei doi titulari din ofensivă, Chirnogiul a deschis scorul după o superbă fază de atac, în care mingea a curs din prima până la Panait, atacantul albaștrilor executându-l pe Vali Constantin cu un șut bine plasat din colțul careului. Totuși, scorul pauzei a fost 2-1 pentru Berceni după două goluri primite relativ stupid. Un corner s-a terminat cu o lovitură de cap a lui Fâșie de la 12-13 metri de poartă, dintr-o apărare surprinsă de fază, pentru ca golul al doilea să vină după un pas greșit la ofsaid care l-a lăsat pe Crețu singur cu Mitrea pentru o execuție ca la antrenamente.

Călărășenii s-au revanșat pentru cele două goluri primite printr-o execuție de excepție a lui Ioniță, care a înscris după reluare cu un șut de la circa 30 de metri, direct în vinclul porții apărate de Meilă. Pe fondul schimbărilor operate de ambele echipe, ilfovenii au mai marcat trei goluri, prin Bănaru de două ori și Bereșoae, oaspeții acuzând un ofsaid la prima reușită.

Nu putem să încheiem fără să amintim de pata de culoare a Chirnogiului, Emanuel intrat la pauză în locul lui Mincu și care a ieșit în evidență doar printr-o tentativă nereușită de foarfecă la poarta lui Meilă.

ACS Berceni – Victoria Chirnogi 5-2 (2-1) Fâșie, Crețu, Bănaru 2, Bereșoae / Panait, Ioniță

Berceni: Val. Constantin – Barbu, Fâșie, C. Sandu, Marulis – Al. Stan, Ghinea, Frangu, Pătrașcu – Ionică, Crețu. Au mai jucat Meilă – Bănaru, Ciochină, Tătar, Cr. Stan, Pazon, Al. Radu, Lică, Bereșoae, Georgescu.
Chirnogi: Mitrea – Chiriță, Al. Tudor, Bidirean, Coman – Tene, Gh. Ioniță, Ov. Zaharia, Mocanu – C. Mincu, Cr. Panait. Au mai jucat: Porumbel – Deacu, Emmanuel, Năstase, M. Radu, Fl. Barbu, Marin

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto: IlfovSport

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 12:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă