Marius Lăcătuș și-a amintit de Duckadam în amicalul Stelei cu Râșnov. Autogol, penalty-uri ratate, ninsoare ca-n povești și gol senegalez, toate ingredientele jocului

Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 14:18 Pregătiri, amicale

În primul amical din cantonamentul de la Cheile Grădiștei, Steaua București a terminat la egalitate, scor 1-1, cu echipa de Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov. Ambele goluri ale testului desfășurat pe o ninsoase ca-n povești au fost reușite în prima repriză, pentru trupa lui Marius Lăcătuș și Ion Ion egalând senegalezul Abdou Kasse Camara.

Râșnovul a deschis scorul încă din minutul 10, printr-un autogol. La un șut al lui Vlad Boția, portarul Andrei Chiș a avut dificultăți în controlul mingii și a scăpat-o după linie. Dar steliștii puteau să revină destul de repede în joc. Noua achiziție Florin Răsdan (15) a ratat însă o lovitură de pedeapsă. Totuși, golul egalizator a picat după ceva mai bine de o jumătate de oră de joc. Senegalezul Abdou Kasse Camara a înscris pentru 1-1 în minutul 36.

Bucureștenii au avut șansa să înscrie încă o dată, pe final, însă portarii Râșnovului, Levente Mihok și Ștefan Băncilă, i-au amintit lui Lăcătuș de Helmuth Duckadam! Dacă primul a parat lovitura de la 11 metri a lui Răsdan, al doilea i-a apărat în minutul 80 lovitura de pedeapsă executată de Alin Predescu.

Dacă antrenorul steliștilor, Ion Ion, a fost calm pe toată durata partidei, în schimb, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan au fost extrem de vocali, cei doi dând indicații pe tot parcursul jocului.

„A fost un meci foarte bun de pregătire în care am întâlnit o echipă bună. Prima repriză a fost spectaculoasă, cu multe faze la ambele porți. După pauză, jocul a suferit din cauza terenului acoperit complet de zăpadă, dar și așa am avut câteva oportunități de a înscrie”, a spus Dan Bona, antrenorul râșnovenilor.

Cetate Râșnov: Mihok – Necu-lăescu, Dobre, Potecu, S. Marin – Alupoaie, Leonte, Minciună, Drugă – Boția, Mariean. După pauza au mai intrat: Băncilă – Stăncuțu, Roiu, Vasiloi, Portic, Fînariu, Robu, Blaj, Afrăsinei, Staicu.

Steaua a utilizat pe întreg parcursul meciului aproape toți jucătorii pe care îi are în lot.

Următorul amical al Stelei în cantonamentul de la Cheile Grădiștei e programat vineri, 16 februarie, de la ora 12:00, cu AFC Hărman, echipă aflată pe locul 8 în Seria 1 a Ligii 3. De partea cealaltă, Olimpic Cetate Râșnov joacă sâmbătă, de la ora 11:30, la Tărlungeni, cu AS SR Brașov.

Steliștii au mai jucat până acum două partide amicale, cu Sportul Câmpina (7-1) și Voița Maia (8-0).

Foto: Asociația Steliștilor 1947

 
Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 14:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă