Întăriri de top pentru Axintele: Alexandru Radu, cap de listă

Întăriri de top pentru Axintele:** Alexandru Radu, cap de listă

Revenită la viață după Sărbători, după ce la începutul lunii decembrie s-a pus problema intrării într-o pauză prelungită, Viitorul Axintele a reluat pregătirile fără Costel Pană pe bancă. Ion Nica a preluat funcția de principal al echipei ialomițene, postul de secund fiind încredințat mijlocașului central Alex Frangu, revenit după câteva săptămâni petrecute la Dunărea Călărași.

Achiziții ilfovene pentru retur

La nivel de lot, s-au făcut deja o serie de achiziții importante pentru a astupa găurile rămase după curățenia din iarnă. Cel mai important nume de pe lista noutăților este veteranul Alexandru Radu, fostul închizător al Berceniului, liber de contract. Alte nume interesante vin din curtea Baloteștiului, acolo de unde au fost achiziționați portarul Ștefan Ciuculescu și jucătorul de bandă Valentin Crăciun.

Fătu, noul golgheter al echipei

Lista a fost completată cu atacantul Mario Fătu, revenit la echipă după un an, în care a jucat la Juventus și Olimpia Râmnicu Sărat. Acesta a dovedit că poate fi o soluție pentru avanposturi, după ce a marcat pentru ialomițeni de fiecare dată în cele două amicale jucate până acum. Vinerea trecută a înscris în eșecul cu Dinamo II, scor 2-3, celălalt gol al ialomițenilor fiind reușit de ex-rapidistul Mindu. Miercuri, Fătu a marcat singurul gol al Viitorului, în înfrângerea cu Balotești, scor 1-2

Vor să îi recupereze pe Andrei Sava, Adi Ilie și Bogdan Matei

O bună parte dintre cei care au primit dezlegările în această iarnă și-au găsit echipe, însă cei de la Axintele vor să-i readucă pe trei dintre aceștia. Este vorba de Andrei Sava, aflat momentan în pregătire cu Viitorul lui Gică Hagi, acolo unde tatăl jucătorului este secundul echipei, dar și de perechea Bogdan Matei – Adi Ilie, ajunsă la Chiajna. Clubul ialomițean a depus o întâmpinare la FRF în acest sens, deoarece rezilierile care au fost date jucătorilor nu au fost depuse la federație în limita celor 45 de zile regulamentare.

În ceea ce privește plecările certe, Răduță și Andrei Luca au semnat cu Dunărea Călărași, Dumitrache și Cană au ajuns la Metaloglobus, în timp ce Enciu se află la ACS Berceni, iar Alex Badea la CS Tunari.

Două amicale în două zile

Elevii lui Ion Nica au disputat până acum două amicale, după cum aminteam și mai sus, ambele pierdute la limită, 2-3 cu Dinamo II și 1-2 cu Balotești. În partida de miercuri, echipa de start a ialomițenilor i-a cuprins pe L. Marin (ex-Farul) – Bogorodiță, Oprișan, Mihociu, Cioceanu – C. Dedu, Frangu, Al. Gheorghe, Ir. Dumitru (ex-Ștefănești) – Fătu, Ciochină. După pauză au fost folosiți toți jucătorii avuți la dispoziție.

Următorul amical al Viitorului va avea loc azi, de la ora 13, pe sinteticul bazei Ion Țiriac, contra celor de la Inter Clinceni. Mâine, de la ora 11, Axintele va juca la Berceni, cu echipa locală, care evoluează în Liga 2.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Petronel TUDOR

Pe aceeași temă