Florin Costea și Gueye Mansour, adversari într-un amical desfășurat la Călimănești. Doar senegalezul a marcat

Liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, ACS Șirineasa, s-a impus în testul disputat sâmbătă, la Călimănești, scor 2-1 contra echipei locale Cozia, a doua clasată la nivel județean în Vâlcea.

Fostul atacant al CSM-ului, Grigore Ceapă, a deschis scorul rapid, încă din minutul 4, cu un șut superb de la 20 de metri, cu boltă. Replica echipei din Valea Jiului a venit imediat, în minutul 10, când Mansour a restabilit egalitatea, fructificând centrarea lui Dragu. Cu Vezan și Mansour în formă, ACS Șirineasa a dominat prima parte, având și câteva ocazii mari de gol, însă s-a opus portarul Armeanu.

După pauză, antrenorul Dan Vasilică a făcut multe schimbări și jocul s-a echilibrat, cei de la Cozia jucând cu multă ambiție. La gazde a intrat și Florin Costea, atacantul liber de contract, care se pregătește de două săptămâni cu Cozia. De altfel, Costea a și avut o ocazie bună împotriva fostei sale echipe, însă a reluat peste poartă din poziție ideală. Șirineasa a marcat golul victoriei în minutul 72, după un corner, Albert Voinea reușind să puncteze.

S-a terminat 2-1 pentru oaspeți, incomodați și de starea foarte proastă a terenului situat lângă Olt, dar și echipa lui Vasile Ilinca a lăsat o impresie pozitivă.

Mansour: „Am venit aproape de familia mea”

Senegalezul Gueye Mansour (32 ani) se demonstrează un câștig mare pentru ofensiva echipei ACS Șirineasa. Fostul atacant al Politehnicii Timișoara a revenit în România pentru a fi alături de soția sa, Ramona Popa, stabilită la Râmnicu Vâlcea. Aceasta l-a susținut din tribună, alături de fiul lor, Mouhamed, care joacă fotbal la juniorii SCM Râmnicu Vâlcea.

„Este frumos în România, este a doua mea casă, am și familia la Râmnicu Vâlcea. Am venit pentru promovare, dar nu va fi ușor, chiar dacă este Liga a 3-a. Chiar dacă suntem lideri, va fi un campionat greu. Vom da totul să promovăm! A contat că sunt aproape de copilul meu, de cinci ani sunt plecat departe de el, dar și că Șirineasa are șanse mari de promovare. Am venit să joc”, a spus Mansour. 

Băiețelul, Gueye Mouhamed este legitimat la grupa lui Dan Zguroiu la SCM Râmnicu Vâlcea. „Copilul meu tot atacant joacă. Este mai talentat ca mine, l-am urmărit mereu. Sper să ajungă mare”, a mai spus vârful celor de la Șirineasa.

Vasile: „Nu avem voie să pierdem avantajul față de Reșița”

Vâlceanul Octavian Vasile a revenit pe teren pentru formația din Petroșani, după absența din finalul turului, când a suferit o accidentare. „Avem același obiectiv, promovarea în Liga a 2-a. Am făcut și multe transferuri în această iarnă. Noi sperăm să promovăm. Cred că Reșița este principala noastră contracandidată, avem nouă puncte avans față de ei și nu avem voie să pierdem acest avantaj. Călimănești este echipă bună, are mulți dintre foștii mei colegi de la Oltchim, este păcat că Râmnicu Vâlcea nu mai are echipă”, a spus Vasile.

Cozia Călimănești – ACS Șirineasa  1-2 (1-1)
Au marcat: Ceapă 4 / Mansour 10, Voinea 72

Cozia Călimănești: Armeanu – Fl. Ștefan, Lăzărescu, M. Chiripuș, Mazilu – Marinescu  – Al. Chiripuș, Duca, Roncea, L. Săraru – Ceapă. Au mai jucat: I. Săraru, Fl. Costea, Ciocotoiu. Antrenor: Vasile Ilinca

ACS Șirineasa: Gârlea – Vasile, Neag, Lung, Dragu – Iordache – Horumbă, Vezan, Pârvu, Cocină – Mansour. Au mai jucat: Sălăjan, Marinoiu, Gârbiță, Ioniță, Bedic, Drugă, Stoenac, Frățilescu, R. Petre, Cârlig, Gruia, Gunie, Voinea. Antrenor: Dan Vasilică

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă