Doi mijlocași din Liga 2, principalele noutăți la reunirea Oțelului! Alin Pînzaru nu a avut portari la primul antrenament din 2019

SC Oțelul s-a reunit astăzi, când a avut loc primul antrenament din campania de pregătire pentru returul Ligii 3, în care obiectivul este recuperarea diferenței de trei puncte față de contracandidata SCM Gloria Buzău, implicit obținerea promovării. Noutățile din lot au fost doi mijlocași cu experiența eșaloanelor superioare.

Pe lângă Robert Țicămucă, adus de la Sporting Liești, antrenorul Alin Pânzaru va avea la dispoziție și doi jucători de la Liga a 2-a: Cosmin Neagu și Călin Cristea. Ambii sunt mijlocași, vin de la echipa de liga a doua Energeticianul și au în palmares obținerea promovării în Liga 1. Primul a participat la antrenamentul de astăzi, iar al doilea era în drum spre Galați la acea oră.

Cosmin Neagu are 27 de ani și în campionatul trecut a fost printre titularii cu care FC Hermannstadt a reușit promovarea în Liga 1. În respectivul sezon a jucat în 28 de meciuri (23 ca titular) și a marcat patru goluri. Antrenorul Alin Pînzaru îl știe foarte bine, fiind unul dintre jucătorii de bază pe care i-a avut la Dacia Unirea Brăila în sezonul 2016-2017. Anterior a mai evoluat la Delta Tulcea, Dunărea Galați, CSM Râmnicu Vâlcea, SC Bacău și Farul Constanța. La Dunărea Galați a jucat în sezonul 2013-2014, antrenorul de atunci, Costel Enache, folosindu-l ca atacant, postură din care a marcat 10 goluri.

Călin Cristea are 30 de ani și în campionatul trecut a contribuit la promovarea în Liga 1 a celor de la Dunărea Călărași, cu 20 de meciuri jucate și 2 goluri înscrise. La 20 de ani debuta în prima ligă pentru formația Unirea Alba iulia, din orașul natal, cu 29 de prezențe în teren (27 titular) și 4 goluri înscrise.
În 2011 a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, unde a evoluat în prima ligă timp de trei sezoane (50 de meciuri, 2 goluri). Petre Grigoraș, antrenorul de atunci de la Pandurii, a spus că reprezintă o achiziție excelentă pentru Oțelul. „Stângaci, cu execuții, excelent și la pasa decisivă, cu o bună știință a jocului. Nu degeaba la Energeticianul a fost titular în mai toate meciurile. Important, are și un character foarte bun”, l-a caracterizat fostul antrenor al Oțelului.

La capitolul plecări, pe lângă despărțirea de atacantul Marius Matei, figurează și cedarea portarului Udeanu la Aerostar Bacău (Liga 2), sub formă de împrumut până în vară.

Cantonament cu meciuri în Spania

După o săptămână cu vizita medicală și antrenamente de reacomodare la efort, va urma un cantonament la Galați în perioada 21 ianuarie – 2 februarie), cu accent pe pregătirea fizică, iar din 4 februarie se va efectua un cantonament de două săptămână în sudul Spaniei, la Palomares, în apropiere de Almeria. Pentru acest ultima stagiu de pregătire centralizată au fost perfectate cinci jocuri amicale, cu formații spaniole din liga a treia și a patra.

La revenirea în țară vor mai fi două meciuri de pregătire, cu Metalul Buzău (21 februarie) și Unirea Slobozia (23 februarie).

Altfel, contracandidata Oțelului la primul loc, SCM Gloria Buzău, și-a început pregătirile de joia trecută, cu cinci noutăți în lot: Cristian Danci (mijlocaș central – Petrolul Ploiești), Andrei Rus (fundaș – Petrolul Ploiești), Mihai Velisar (fundaș – Petrolul Ploiești), Andrei Enescu (mijlocaș – UTA Arad) și atacantul gălățean format la Oțelul, Bogdan Chipirliu, ultima data la Astra, unde a fost trimis însă la echipa secundă din Liga 3. Echipa din Buzău va face un singur cantonament, la Izvorani.

Lot prezent la reunirea Oțelului:

fundași: Mihai Manău, Robert Moglan, Alexandru David, Costin Ghiocel, Alexandru Vasile, Adrian Sălăgeanu, Daniel Gîță, Vlad Moglan;
mijlocași: Bogdan Crihană, Alexandru Stan, Andrei Bordieanu, Andrei Munteanu, Ionuț Codreanu, Alexandru Zaharia, Cosmin Stoian, Ionuț Chiriac, Cătălin Iorga, Rareș Oană, Eduard Drăgan, Robert Țicămucă;
atacanți: George Cîrjan, Andrei Antohi, Cosmin Neagu.

Au lipsit: Gabriel Ursu (răcit), Adelin Iliescu (învoit), ambii portari, și Ionuț Puțanu (accidentat).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ / Sportul Ilustrat
 

Pe aceeași temă