Bănel Nicoliță, gol de Liga Campionilor în amicalul câștigat la Tulcea

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 13:11 Pregătiri, amicale

CS Făurei, cu Bănel Nicoliță în echipă pe toată durata partidei amicale, s-a impus cu 4-3 pe terenul uneia dintre fruntașele seriei a doua din Liga a 3-a, din sezonul trecut, Delta Dobrogea Tulcea.

Echipa de Liga a IV-a brăileană a avut o prestație foarte bună în prima repriză, și-a creat trei mari situații de gol, toate au fost însă irosite de Stelian Nicoliță, însă tot atât de bine se poate spune că tânărul portar al tulcenilor, Dinu, a avut câteva sclipiri prin care a închis poarta, astfel că după primele 45 de minute Delta Dobrogea Tulcea conducea cu 2-1. Bogdan Moroianu (14) i-a adus pe tulceni în avantaj, iar zece minute mai târziu Coconașu a dublat avantajul gazdelor. În minutul 41, după o acțiune personală, Bănel Nicoliță i-a pasat în adâncime fratelui său, Stelian, iar acesta a șutat în plasa porții apărate de Dinu. La câteva minute de la reluare, Robert Pâslaru a marcat al treilea gol al tulcenilor, iar Delta Dobrogea începea să spere într-un succes în fața celor de la Făurei.

Cu un Bănel Nicoliță greu de oprit, formația vizitatoare a redus din diferență în minutul 62, când fostul internațional i-a pasat în careu lui Mâță, acesta a fost faultat în momentul șutului, iar penalty-ul acordat oaspeților a fost transformat de Stelian Nicoliță. Cei doi frați Nicoliță au colaborat perfect în minutul 67, iar Bănel a restabilit egalitatea, 3-3, cu un gol demn de Liga Campionilor. Bănel Nicoliță a mai șutat de două ori la poarta tulcenilor, însă Dinu s-a remarcat de fiecare dată și a evitat golul. Într-un final care s-a jucat pe contre CS Făurei a declanșat un contraatac, iar după o acțiune spectaculoasă Bardaș (87) a marcat golul victoriei pentru CS Făurei.

„Echipa a jucat foarte bine și cu toate acestea, din cauza ratărilor, am fost conduși la un moment dat cu 3-1. Am dat însă dovadă de maturitate, nu ne-am considerat învinși și am reușit să întoarcem rezultatul în favoarea noastră. A fost un test foarte bun pentru noi înaintea primei etape din Liga a IV-a, programată sâmbătă, 20 august, când vom întâlni pe teren propriu una dintre echipele cu tradiție din fotbalul județean brăilean, Viitorul Însurăței”, a declarat Bănel Nicoliță la finalul amicalului.

CS Făurei: Goicea – Grozea, Poterașu, Ghețu, Ciurea – Chirică, Bănel Nicoliță, Mâță, Vlad Omer – S. Nicoliță, Bardaș. Au mai evoluat portarul Baltag și jucătorii de câmp S. Crăciun, Colgiu, Baciu, Plăpană, C. Ion, G. Bordei.

Delta Dobrogea Tulcea: Dinu – V. Crețu, M. Moroianu, Țăranu, G. Bălan – Dragu, Coconașu, N. Crețu, B. Moroianu – Pâslaru, Tomescu. Au mai evoluat Trandafir, Iliescu și C. Crețu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 13:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă