EXCLUSIV | Aducerea lui Alex Ioniță II e în impas, Rapid se reorientează către Alex Ioniță I. Ce spune Burcă despre achiziționarea atacantului care impresiona în Giulești

EXCLUSIV | Aducerea lui Alex Ioniță II e în impas, Rapid se reorientează către Alex Ioniță I.** Ce spune Burcă despre achiziționarea atacantului care impresiona în Giulești

Rapid se va lupta pentru promovarea în Liga 1 în sezonul următor al ligii secunde, iar Daniel Pancu a început deja să caute jucători pentru a forma o echipă cât mai puternică. După ce a impresionat la Sportul Snagov, Alexandru Ioniță I (29 de ani) a intrat în vizorul echipei la care s-a afirmat în trecut, iar Ovidiu Burcă a confirmat, pentru ProSport, că Rapid se interesează de serviciile atacantului pe care, în 2010, îl vindea cu 1,5 milioane de euro la FC Koln, în Germania.

Dacă situația lui Alexandru Ioniță II (24 de ani), de la CFR Cluj, e destul de complicată, în cazul lui Alexandru Ioniță I lucrurile s-ar putea rezolva mai ușor. „Alex Ioniță de la Snagov se află pe una dintre listele noastre. A făcut un retur foarte bun la Snagov și ne gândim la el. Vom analiza situația și vom lua o decizie”, a spus Ovidiu Burcă pentru ProSport.

În acest sezon, atacantul trecut pe la FC Koln a impresionat la Sportul Snagov și din vară ar putea ajunge gratis la Rapid. Ioniță I a crescut la Rapid, iar în 2010 a fost vândut la FC Koln, după care, la un an și jumătate distanță, a revenit în Giulești, unde a mai jucat până în 2013, când a plecat gratis la Orduspor, în Turcia. Au urmat experiențe la AEL Limassol, FC Voluntari, Farul, ASA Târgu Mureș și Aris Limassol, dar și-a reintrat cu adevărat în mână la Sportul Snagov, la care a ajuns în luna octombrie 2018, după începutul campionatului Ligii 2.

22 de meciuri, în 20 ca titular, a jucat Alexandru Ioniță I la Sportul Snagov în acest sezon, reușind și 10 goluri. Atacantul este golgheterul echipei la care principalul finanțator al Rapidului, Victor Angelescu, a fost implicat în sezonul trecut. De la Snagov la Rapid, în baza bunei prietenii dintre oamenii care conduc aceste echipe, au ajuns la începutul anului și fundașul Cătălin Oanea (20 de ani) și mijlocașul Cătălin Hlistei (24 de ani).

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Pe aceeași temă