Un „diamant” descoperit de Oțelul va fi șlefuit în Giulești! Rapid ia încă un jucător de națională și ajunge la zece achiziții. „Vreau să fac istorie aici”

Zece pentru promovarea în Liga 2! Atâtea transferuri a realizat Rapid în această pauză de iarnă, ultima noutate din lotul giuleștenilor fiind mijlocașul Antonio Sefer, un gălățean de 18 ani și 1,78 m care revine în România după ce în 2018 s-a transferat în Olanda, la juniorii clubului Groningen.

Considerat un tânăr de perspectivă încă de când era la juniorii Oțelului, Sefer este un obișnuit al naționalelor de juniori ale României. La ultimele două sale prezențe la selecționața Under 19 a reușit două „duble”, cu Grecia, respectiv Gibraltar.

În Liga 2 a debutat la o vârstă fragedă, la doar 15 ani, în sezonul 2015/2016, atunci când a evoluat în 14 meciuri pentru un Oțelul aflat în derivă și care avea să intre în faliment. După o scurtă experiență la Centrul Național de Excelență de la Timișoara, unde a ajuns după dispariția clubului gălățean, Antonio Sefer a semnat apoi cu Groningen, club olandez unde pentru echipa under 19 a evoluat în doar trei meciuri în prima parte a sezonului actual. Acum revine în România și va juca pentru Rapid, echipă pentru care și-a dat semnătura pentru următorii patru ani și jumătate.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Rapid, am vrut de mult să vin aici, am avut o legătură strânsă cu colaboratorii acestui club și vreau să fac istorie aici”, a spus, pentru fcrapid.ro, Sefer.

Clubul giuleștean îi face o prezentare pompoasă, ușor exagerată:

„Rapid încheie seria transferurilor din această iarnă cu un jucător deja consacrat, chiar dacă are doar 18 ani, Antonio Sefer.

Om de bază și „decar” la toate naționalele de juniori ale României, Sefer este una dintre cele mai mari speranțe ale fotbalului nostru, fiind transferat la Rapid de la formația olandeză de prima ligă FC Groningen.

Antonio s-a format la Otelul Galați, unde a jucat chiar și la prima echipă, iar de aici a plecat la Centrul de Excelență Timișoara, din cauza problemelor financiare ale clubului gălățean.

A urmat transferul în Olanda, alături de fundașul Manolache, iar de astăzi este jucătorul Rapidului, pentru următorii patru ani și jumătate”.

În 2019, Rapid i-a mai achiziționat pe fundașii Cătălin Oanea (19 ani, ex Sportul Snagov), Robert Băjan (23 ani, ex Viitorul), Bogdan Manole (22 de ani, ex CS Afumați), Alexandru Catrici (17 ani, ex Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), mijlocașii Alin Turbatu (19 ani, ex CSM Oltenița), Cătălin Hlistei (24  ani, ex Sportul Snagov), Fabio Andrei Trip (18 ani, ex LPS Banatul), Marian Drăghiceanu (19 ani, ex Dunărea Călărași), Ștefan Pănoiu (17 ani, ex SCM Râmnicu Vâlcea), dar și pe George Tudoran (23 ani, mijlocaș stânga), însă, în cazul acestuia, contractul va începe pe 1 iulie, când îi va expira cel cu Pandurii.

Nigerianul Ifeanyi David Onyeanula (18 ani, ex Golden Stars Football Academy), care fusese anunțat oficial ca transferat, nu a mai fost păstrat în lot după ce i s-au descoperit unele probleme medicale.

Pe aceeași temă