Transfer de ultim moment la Farul, chiar înaintea derby-ului cu Progresul Spartac! Dorel Zaharia revine pentru a-i lua locul lui Pătulea

Transfer de ultim moment la Farul, chiar înaintea derby-ului cu Progresul Spartac!** Dorel Zaharia revine pentru a-i lua locul lui Pătulea

Rămasă fără Adrian Pătulea, atacant care s-a accidentat și va rata restul sezonului, SSC Farul s-a orientat rapid către un alt jucător experimentat pe care să se poată baza în meciurile decisive pentru obținerea promovării în Liga 2.

Constănțenii l-au reactivat pe fostul stelist Dorel Zaharia, jucător care în luna februarie a împlinit 40 de ani și care în sezonul trecut a ajutat la accederea în Liga 3. Zaharia îi va face concurență în atac lui Claudiu Dragu și este apt pentru derby-ul de sâmbătă, de la ora 17:00, cu Progresul Spartac. Este meciul în care Farul poate lua o opțiune serioasă pentru promovare și primul din acest sezon în care va juca pe stadionul care îi poartă numele.

Dorel Zaharia a semnat cu SSC Farul până la finalul sezonului actual, din care au mai rămas de desfășurat șapte meciuri.

„Bine ai revenit la S.S.C. Farul, Dorel ZAHARIA!

Conducerea clubului nostru a parafat astăzi o înțelegere, valabilă până la sfârșitul sezonului, cu atacantul Dorel Zaharia. Acest transfer vine să suplinească golul lăsat în compartimentul ofensiv de accidentarea de lungă durată a lui Adrian Pătulea. Dorel Zaharia este unul dintre artizanii promovării în Liga a III-a, iar noi credem cu fermitate că încă mai are multe de arătat pe gazon, chiar dacă a împlinit de curând 40 de ani. Dorel este apt de joc și ne vom putea baza pe serviciile sale încă de sâmbătă!

Împreună ducem mai departe spiritul farist!”, a anunțat SSC Farul pe pagina sa de Facebook.

„Rezerva devenită titular fără concurență, Claudiu Dragu, joacă pe vărfuri ca balerina. Zaharia este o variantă mult mai bună”

La comentariile acestei postări, Sorin Mihăilescu, unul dintre liderii suporterilor fariști, a lăudat decizia conducerii clubului de a-l readuce pe Zaharia în lot. Acesta își spune nemulțumirea față de celălalt atacant din lotul Farului, Claudiu Dragu, despre care spune că trebuie să își schimbe atitudinea dacă vrea să devină titular. Pe Zaharia îl preferă pentru că este o „vulpe bătrână”, în timp ce despre Dragu spune că are „ifose”.

„Când atacantul titular este indisponibil până la sfârșitul sezonului, iar rezerva devenită titular fără concurență, mă refer la Claudiu Dragu, joacă pe vărfuri ca balerina, Zaharia este o variantă mult mai bună. Eu personal prefer o vulpe bătrănă în fața porții în locul ifoselor lui Dragu. Claudiu consider că are valoare, dar trebuie să-și schimbe urgent atitudinea! Concurența face bine! Și respect și pentru Vasilică Cristocea!”, a comentat Mihăilescu către un alt suporter al Farului care contesta readucerea în lot a lui Dorel Zaharia și recomanda ironic transferul și al lui Vasilică Cristocea.

Dorel Zaharia a avut vârful carierei în sezonul 2007-2008, atunci când a fost transferat de Steaua de la Gloria Bistrița. Atacantul originar din Constanța a evoluat în puține meciuri pentru bucureșteni, însă a înscris un gol memorabil, în acel 1-2 cu Arsenal de pe Emirates Stadium.

În cariera sa, Dorel Zaharia a evoluat pentru următoarele echipei: Callatis Mangalia, Farul Constanța, Portul Constanța, Midia Năvodari, CSM Reșița, Gaz Metan Mediaș, Unirea Urziceni, Gloria Bistrița, Steaua, UTA, FC Brașov, Levadiakos, ASA Târgu Mureș, Săgeata Năvodari, Granitul Babadag și SSC Farul Constanța.

Pe aceeași temă