Performanța Ighiu, sancționată de ITM Alba după ce s-a descoperit că l-a avut angajat fără forme legale de muncă pe senegalezul Keita

Marius ANGHEL 14 Feb. 2017, 17:26 Special

Performanța Ighiu, echipă clasată pe locul 8 în Seria a 4-a a Ligii 3, club care a fost la un pas de desființare în acest început de an, a fost sancționată cu avertisment de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba după ce fotbalistul senegalez Souleymane Keita, proaspăt transferat la CSM Școlar Reșița, a fost angajat fără forme legale de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de ITM Alba, Clubul Sportiv Performanța Ighiu a fost sancționat cu avertisment scris după ce un fotbalist, cetățean senegalez, a fost angajat fără forme legale.

Surse oficiale au declarat corespondentului Mediafax că este vorba despre mijlocașul Souleymane Keita, proaspăt transferat la CSM Școlar Reșița, care a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Performanței Ighiu în turul campionatului, fiind și golgheterul divizionarei terțe, cu cinci reușite.

Inspectorii ITM Alba au aplicat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două amenzi în valoare de 1.800 de lei și 11 avertismente, dintre care unul Clubului Sportiv Performanța Ighiu.

În vârstă de 29 de ani, Souleymane Keita a venit în județul Alba în vară, fiind transferat de la Național Sebiș.

Fotbalistul african este de aproape opt ani în România, având la activ peste 70 de meciuri în Liga 1, la Gloria Bistrița, CSM Poli Iași și ACS Poli Timișoara, echipe pentru care a marcat șapte goluri.

Articol scris de Dragoș SUCIU (Mediafax)

Marius ANGHEL 14 Feb. 2017, 17:26 Special
Pe aceeași temă