Negruț și Boroștean au dat Liga 3 pe al patrulea eșalon suedez

Doi români vor juca din aprilie în al patrulea eșalon al fotbalului suedez, la Härnösand FF, după ce în turul sezonului actual au evoluat la echipe din Liga 3. Cei doi, Adrian Boroștean, ultima dată la Unirea Dej și Daniel Negruț, fost la Delta Dobrogea Tulcea, nu sunt străini de experiențele peste hotare deoarece au mai evoluat de-a lungul carierei lor peste hotare.

Negruț, de la Sheriff și Zimbru la Liga 4

În vârstă de 28 de ani, împliniți pe 8 februarie, Daniel Negruț a debutat în România, la Rulmentul Alexandria, la doar 16 ani. A impresionat de mic, fiind transferat la satelitul Rapidului la începutul lui 2004. Ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul 2006-2007, Negruț a dat lovitura în vara următoare, când s-a transferat la moldovenii de la Sheriff, contra sumei de 70 de mii de dolari.

A urmat o trecere pasageră pe la Dinamo II și un nou transfer în Moldova, la Zimbru. Revenirea în țară nu a fost de bun augur, fără niciun meci jucat la CSM Rm. Vâlcea și apoi o mutare în Liga a IV-a tulceană unde a jucat la Izbânda Hagilarea și Izbânda Mihail Kogălniceanu. A sperat că își va relansa cariera la Gloria Bistrița, în 2013, fără succes, iar vara trecută a ajuns la Delta Dobrogea, nou promovată în Liga 3, pentru ca acum să plece în Suedia.

Boroștean, transferat la pachet cu Papp

În vârstă de 26 de ani, împliniți pe 17 ianuarie, celălalt român ajuns la gruparea din Division 2 Norrland și-a făcut junioratul în Dejul natal, la Unirea, pentru care a și jucat în Liga 2, încă de la 17 ani. Vara lui 2008 i-a adus revenirea în eșalonul secund după un transfer la pachet, împreună cu Paul Papp, de la Unirea Dej la FC Botoșani. Conform Dej24.ro, dejenii au încasat atunci în jur de 30.000 de euro pentru transferul lui Boroștean.

Atacantul dejean a plecat de acolo în Italia, unde a evoluat timp de doi ani la Nettuno Calcio, o echipă care atunci evolua în Liga 6. Revenit în țară vara trecută, Boroștean a evoluat în tur la Unirea Dej, iar acum a ales să plece din nou peste hotare, de data aceasta în Suedia, după cum aminteam mai sus.

„Sunt foarte fericit că am ajuns în Suedia, sper să mă acomodez cât mai repede și să îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivele propuse”, a declarat pentru Dej24.ro Adrian Boroștean.

Colegi cu fostul portar al Farului, Amamoo

Cei doi români vor fi colegi la gruparea suedeză cu un jucător care a evoluat în România cu ani buni în urmă. Este vorba de portarul ghanez William Amamoo, acum în vârstă de 30 de ani. Acesta a fost în curtea Farului în sezonul 2003-2004, atunci când a apărat într-un singur meci. Ghanezul a mai avut câteva tentative de a reveni în țara noastră, rămase fără rezultat.

În 2004, portarul ghanez a aplicat pentru obținerea cetățeniei române, în speranța că va putea juca pentru naționala României, însă cererea sa a fost respinsă. În urmă cu un an, Amamoo a postat pe youtube, un mesaj în limba română de aproape 9 minute în care chema la salvarea echipei fanion a Constanței.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă