„Kahn de Galați” a ales cu sufletul și revine la Oțelul. Pînzaru mai vrea cel puțin încă două transferuri: „Nu mă interesează schimbări radicale”

Alin Pînzaru, antrenorul principal al SC Oțelul, își mai dorește cel puțin un atacant și un portar, deși consideră suficiente cele trei achiziții făcute în această iarnă.

Oțelul Galați a făcut trei transferuri în acest an, tânărul Robert Țicămucă (19 ani), golgheterul din tur al celeilalte echipe gălățene din Seria 1 a Ligii a 3-a, Sporting Liești, și doi mijlocași cu experiența eșaloanelor superioare, Călin Cristea (30 de ani) și Cosmin Neagu (27 de ani), ambii cu promovări în Liga 1 reușite sezonul trecut, veniți de la Energeticianul (Liga 2), din postura de jucători liberi. Ultimii doi au semnat marți cu Oțelul contracte valabile până la finalul acestui campionat, cu opțiune de prelungire, în cazul îndeplinirii obiectivului, promovarea în eșalonul secund.

Valentin Ștefan, directorul general al clubului gălățean, a precizat că mai sunt negocieri și pentru alte transferuri. „Până acum n-am făcut achiziții multe, dar ele sunt la obiect, în conformitate cu doleanțele antrenorului. Lista este deschisă, suntem în discuții și pentru alți jucători, așteptăm răspunsurile lor. Cred că vom mai putea îmbunătăți lotul cu cel puțin unul-doi jucători, care să ne crească nivelul valoric”, a spus Valentin Ștefan.

Antrenorul Alin Pînzaru și-ar mai dori un atacant cu viteză și un portar, în condițiile plecării goalkeeperului Udeanu, împrumutat până în vară la Aerostar Bacău. „Dacă vom avea oportunitatea să mai aducem unul – doi jucători peste nivelul lotului, o vom face. În compartimentul ofensiv, ne lipsește un atacant cu viteză. De asemenea, prin plecarea lui Udeanu, ne mai trebuie un portar, care să-i acopere spatele lui Adelin (n.r. – Iliescu), titularul din tur”, a declarat tehnicianul gălățean.

Vlasie se întoarce

Pentru postul de portar, primul ofertat a fost Alexandru Vlasie, care a debutat în prima ligă la Oțelul și a făcut parte și din echipa care a pornit din Liga a 4-a proiectul de relansare a campioanei din 2011. Supranumit „Kahn”, pentru asemănarea fizică cu celebrul fost portar german, Vlasie a plecat de la SC Oțelul în octombrie anul trecut, după ce în sezonul trecut nu i s-a dat deloc ocazia să joace.

„Nu consider Oțelul un capitol închis, nu se știe ce ne rezervă viața și poate mă voi întoarce cândva”, spunea Vlasie în acel moment.

În cele din urmă, „Kahn de Galați” a ales cu inima și a acceptat miercuri să revină pentru a-și ajuta echipa de suflet. „În inima mea este imprimată emblema Oțelului. Iubesc Oțelul și tot ce este legat de acest club”, a spus Vlasie după ce a semnat cu echipa gălățeană.

Antrenorul, mulțumit de transferuri

Pînzaru a adăugat că, chiar și în cazul în care nu vor mai fi făcute transferuri, este mulțumit de achizițiile făcute până acum și de componența lotului pe care îl are la dispoziție. „Nu mă interesează schimbări radicale, ci să completăm lotul pe care l-am avut la finalul turului. În linii mari, ultimii doi veniți, cu un plus de valoare și experiență, sunt suficienți. Cristea a promovat cu Călărașiul în campionatul trecut, Neagu cu Sibiul, sunt jucători care, pe lângă valoarea pe care o au, știu și ce înseamnă lupta pentru promovare. Sunt doi jucători cu experiență, care sunt sigur că își vor aduce aportul la atingerea obiectivului. Pe Neagu l-am avut la Brăila, l-am folosit mijlocaș stânga, la Sibiu a jucat tot așa, dar și mijlocaș central ofensiv, în spatele vârfului. A jucat și atacant, deci acoperă cam toate pozițiile din compartimentul median – ofensiv. Cristea nu mai are nevoie de prezentare, este cunoscut din prima ligă”, a spus Alin Pînzaru, despre situația lotului din acest moment.

SC Oțelul a încheiat turul pe locul secund, cu trei puncte în urma principalei contracandidate la promovare, SCM Gloria Buzău, pe care o va întâlni în meci direct în etapa a patra din retur, la Buzău.

Antrenamentele pentru retur au fost începute luni, iar săptămâna următoare se va intra, la Galați, într-un cantonament axat pe pregătire fizică. În perioada 4-18 februarie, Oțelul va merge într-un nou cantonament, la Palomares (Spania), unde are perfectate cinci jocuri amicale cu echipe spaniole din ligile a doua și a treia.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă