Florin Costea, prezent la reunirea unei nou-promovate în Liga 3. Echipa unde a ajuns fostul jucător al Craiovei și FCSB

Florin Costea, prezent la reunirea unei nou-promovate în Liga 3.** Echipa unde a ajuns fostul jucător al Craiovei și FCSB

Liber de contract după ce a activat ultima dată la Atletic Bradu, echipă mutată la Colonești și care a retrogradat din Liga 3, atacantul Florin Costea (34 de ani) s-a prezentat luni la reunirea echipei Viitorul Dăești, nou-promovata din județul Vâlcea în Liga 3. 

Fostul internațional s-a pregătit constat și sezonul trecut cu Dăeștiul, însă, de această dată, ar putea rămâne lângă casă, pentru a fi aproape de fetița sa. „Deocamdată, doar mă antrenez aici, la Dăești. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a anunțat vâlceanul, care ar putea colabora din nou cu fostul său antrenor de la ACS Șirineasa (redenumită ACS Energeticianul), Gabriel Mangalagiu.  

În ultimii ani, Florin Costea a intrat într-un con de umbră, activând în ligile inferioare din România, pentru CSM Râmnicu Vâlcea (Liga 2), ACS Șirineasa, U Craiova 1948 SA sau Atletic Bradu (toate trei din Liga 3). În cariera sa a mai jucat pentru U Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia) și Zakho (Irak).

Viitorul Dăești a căutat în primul rând juniorii obligatorii la acest nivel, astfel că, la reunirea lotului au ajuns Radu Mocioacă (DCM Râmnicu Vâlcea), Andrei Dima (Minerul Costești), Alexandru Marinoiu (portar, Energeticianul) și Adrian Bărbuți (CSM Slatina), ultimul urmând să fie luat sub formă de împrumut. 

Antrenorul Gabi Mangalagiu caută și un atacant, iar la antrenamente a ajuns și Andrei Bâră, jucător care s-a despărțit în această vară de CSM Slatina. Din lotul care a promovat de la „județ”, au părăsit echipa Olteanu, Armeanu, Fistogeanu și Preda.

Primul test al verii va avea loc vineri, la Slatina, cu CSM, și ea nou-promovată în Liga 3. În perioada 30 iulie-7 august, Viitorul va efectua un cantonament, locația acestuia nefiind încă stabilită.


Frații Costea s-au antrenat în mai multe rânduri cu Viitorul Dăești, când echipa activa în Liga 4

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă