Fiul lui „Figo din Banat” și-a încheiat contractul cu Dinamo și revine la Timișoara. Speră să-și relanseze cariera după ce la „câini” a jucat în Liga 1 în doar 3 meciuri în 6 ani

Fiul lui

Perceput ca o mare speranță a fotbalului românesc, Darius Buia, fiul marelui „Figo din Banat” Romulus Buia, era transferat de Dinamo în 2011 de la LPS Banatul și tânărului mijlocaș i se întrevedea un viitor strălucitor. Timișoreanul făcea parte din generația campioană pregătită de Cristian Petcu, alături de Steliano Filip, Alin Roman, Alin Dobrosavlevici, Alexandru Birău sau Florin Anițoiu, însă odată cu pasul făcut în fotbalul mare nu a reușit să se impună, fie din cauza accidentărilor, fie din cauza prestațiilor sale inconstante. Acum, la șase ani distanță, Buia, care a devenit jucători liber de contract, revine la Timișoara și speră să înceapă o nouă experiență în cariera sa, una care să-l readucă în prim-plan.

La 23 de ani, Darius Buia, care în ultimul sezon a evoluat în Liga 3, la echipa secundă a lui Dinamo, lasă clubul bucureștean la care spera să devină vedetă și revine la Timișoara. Potrivit TMsport.ro, Buia a semnat cu ACS Poli, însă nu va evolua pentru prima echipă, ci mai întâi trebuie să convingă la echipa a doua, cea care activează tot în Liga a 3-a. Mijlocașul nu a fost inclus pe lista A a jucătorilor legitimați la LPF pentru prima echipă.

De când s-a transferat la Dinamo, Darius Buia a evoluat în Liga 2 fie pentru Dinamo II, fie pentru Academica Argeș ori Academica Clinceni, la acesta din urmă jucând în doar 4 meciuri acum două sezoane. Pentru prima echipă a lui Dinamo a evoluat în Liga 1 în doar 3 meciuri, timp de 50 de minute, în sezonul 2013-2014.

Pe aceeași temă