EXCLUSIV | Florin Costea și-a găsit echipă. Fostul atacant al Craiovei sau Steaua a semnat cu un club din Liga 3

Liber de contract după ce la finalul anului trecut juca pentru CSM Râmnicu Vâlcea, club care avea să se desființeze, atacantul Florin Costea (32 ani) a semnat astăzi cu echipa vâlceană de Liga a 3-a ACS Șirineasa, liderul Seriei a 4-a, care evoluează la Petroșani, pe stadionul Jiul.

În vară, Costea s-a pregătit cu echipa cipriotă de eșalon secund Othellos Athienou, dar a revenit acasă, la Râmnicu Vâlcea, după ce oferta scrisă a fost mult sub cea negociată inițial. Ofertat și de Universitatea Craiova lui Adrian Mititelu, Florin Costea a ales să semneze însă cu liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, ACS Șirineasa, echipa pregătită de Gabriel Mangalagiu fiind neînvinsă după șapte partide desfășurate în acest sezon.

Tehnianul echipei care își dispută jocurile de pe teren propriu la Petroșani este fericit după transferul vâlceanului, care va debuta probabil sâmbătă, 14 octombrie, în derby-ul etapei, contra CS U II Craiova. „Florin Costea este un jucător de mare valoare, un catalizator pentru echipă, mă bucur că a venit la noi. Este un jucător emblematic, care, cu siguranță, ne va ajuta mult în realizarea obiectivului, anume promovarea în eșalonul secund. De mâine, el este în programul echipei noastre, la Petroșani”, a spus antrenorul Gabi Mangalagiu.

Lansat la CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Costea a mai evoluat la Universitatea Craiova, Steaua, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula și FC Zakho. Ultima dată, Florin Costea a evoluat anul trecut în șase jocuri pentru CSM Râmnicu Vâlcea, în campionatul Ligii 2, pentru care a reușit cinci goluri și a devenit liber de contract după desființarea echipei.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Pe aceeași temă