ANAF a respins oferta primăriei Pitești pentru cumpărarea brandului FC Argeș. Edilul va face o nouă propunere. Cât e dispus să dea în plus și ce spune despre plecarea lui Dică

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 11:57 Liga 3

Edilul orașului Pitești, Cornel Ionică, spune că primăria va mări oferta pentru cumpărarea brandului FC Argeș după ce vineri, ANAF, principalul creditor al formației patronate de Cornel Penescu, aflate în faliment, nu a fost de acord cu cei 23.000 de euro oferiți inițial de autoritățile locale.

Primarul vrea ca echipa finanțată de instituția pe care o conduce, SCM Pitești, prima formație promovată din Liga 3, să joace în următoarea ediție de campionat a Ligii 2 sub numele de FC Argeș și este decis să mai pluseze pentru a cumpăra brandul cunoscutului club de fotbal.

„Voi aduce la cunoștiița Consiliului Local că oferta noastră făcută pentru cumpărare brandului FC Argeș a fost respinsă de ANAF. Evident vom mări oferta. 1 miliard nu a fost puțin. Prețul a scăzut acum numai cu 40 la sută, undeva pe la 5,5 miliarde (n.r. – lei vechi). Vom merge și noi cu 2-3 miliarde, iar licitația va continua. Vom merge chiar mai sus și vom vedea ce se va întâmpla. Acum, cu 1 miliard sau 2 în plus, nu înseamnă mare lucru, având în vedere faptul că de la prima strigare s-a plecat undeva de la 40 de miliarde. Ne dorim brandul și vom continua cu gânduri bune și cu maximă seriorzitate să nu pierdem momentul și performanța să continue. Lege sportului a fost modificată și lucrurile nu vor mai sta cu semnul întrebării. Lucrurile sunt acum clare din acest punct de vedere al finanțării. Noi ne-am asumat finanțarea echipei. Vom continua și în etapele următoare. Costurile vor fi mult mai mari și ne dorim să aducem și un finanțator lângă noi. Garantez că echipei nu-i va lipsi nimic”, a declarat primarul Ionică.

SCM Pitești e prima echipă din cele cinci serii ale Ligii 3 care a promovat în eșalonul secund. Gruparea argeșeană a câștigat Seria a 3-a cu șapte etape înainte de finalul sezonului, iar în acest moment este echipa cu cele mai multe puncte obținute din întreaga Ligă 3, are cele mai multe victorii, cel mai bun atac și cea mai bună apărare, fiind invincibilă în campionat. Totuși, echipa va evolua în Liga 2 fără antrenorul care a pregătit-o în ultimul sezon și jumătate. Nicolae Dică a acceptat oferta de a antrena FCSB, fiind tentat mai mult de a reveni în Liga 1 la echipa unde s-a consacrat ca jucător, decât să continue la Pitești.

„Trebuie să găsim un tehnician potrivit, acceptat de toată lumea”

În penultima etapă a sezonului, ultima de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, vineri, SCM Pitești a câștigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu FCSB II. La partida desfășurată sub lumina reflectoarelor, în nocturnă, a asistat și primarul Piteștiului, Cornel Ionică. Edilul a stat pe toată durata primei reprize, iar la pauză a vorbit despre parcursul echipei din acest an competițional, dar și despre perspective.

Ionică regretă că Nicolae Dică a plecat de la SCM Pitești și dă asigurări că gruparea din Trivale va fi finanțată corespunzător pentru a se putea bate la promovare.

„Echipa pare foarte bine pregătită. Eu, personal, sunt foarte mulțumit. Este o mare satisfacție să avem o echipă de un asemenea nivel, în eșalonul doi ne va fi mult mai greu. Nu văd o perspectivă extraordinară la momentul acesta. Antrenorul Nicolae Dică va pleca de la echipa noastră și se va duce la Steaua. Este treaba lui. Este o propunere probabil importantă pentru el, dar pentru noi este o încercare. Trebuie să găsim un tehnician potrivit, acceptat de toată lumea, atât de jucători, precum și de iubitorii fotbalului. Cred că vom găsi o soluție potrivită. Eu, personal, nu mă grăbesc . Mă întrebau și acum băieții ce facem. Le-am spus să medităm și să ne gândim la ce avem de făcut, pentru a găsi cea mai bună soluție. Faptul că suntem la 27 de puncte de a doua clasată și nu am pierdut niciun meci, nu este puțin lucru. În eșalonul doi, trebuie să fim conștienți că lucrurile vor sta cu totul altfel. Nivelul cheltuielilor va fi mai mare, însă vom asigura tot ce trebuie ca echipa să aibă un parcurs bun. Ne dorim să mergem către primul eșalon”, a spus edilul Piteștiului.

După victoria obținută vineri seară, SCM Pitești a acumulat 71 de puncte după 29 de etape și are un avans de 27 de puncte față de următoarele două clasate, FCM Alexandria și Atletic Bradu, ambele cu câte 44 de puncte. În ultima etapă a sezonului, ultima și a lui Nicolae Dică la SCM Pitești ca antrenor, argeșenii vor juca la FCM Alexandria.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 11:57 Liga 3
Pe aceeași temă