VIDEO: Scandal cu arbitru bătut la Anina, în finala Cupei, faza pe județul Caraș-Severin

Mihai Andries 05 Jun. 2014, 23:45 Cupa României

Baza Sportivă „Minerul” din Anina a găzduit, miercuri, 4 iunie a.c., finala pe județul Caraș-Severin a Cupei României la fotbal, ediția 2014/2015. S-au întâlnit Minerul din localitate și Semenicul Văliug. Având în vedere că orașul minier nu a mai găzduit o astfel de partidă de peste 16 ani, gazdele au făcut eforturi deosebite pe a le oferi iubitorilor de fotbal o adevărată sărbătoare sportivă.

De la o organizare ireproșabilă, susținută de oficialii Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, până la numerosul public spectator, dornic să asiste la un spectacol fotbalistic de ținută. Și totul avea să decurgă normal, până în primul minut al celor două reprize de prelungiri, după ce tabela de marcaj a indicat 1-1, la finalul timpului regulamentar de joc.

Din păcate, în urma unui fault de joc, departe de poarta localnicilor, „centralul” Cosmin Corocan i-a acordat cartonașul roșu jucătorului Silviu Izvernar, de la Semenicul Văliug, pentru jigniri, cuvinte ce au răsunat până în tribune, conform oficialilor A.J.F.: „În acel moment, Silviu Izvernar a avut o ieșire nervoasă neașteptată și l-a lovit în figură pe arbitru”, a precizat Florin Știube, președintele Comisiei Mass-Media din cadrul forului județean de fotbal. Întrucât lovitura a fost puternică, Cosmin Corocan a căzut pe gazon, cu fața plină de sânge. Situație în care a făcut semne disperate cu mâinile de întrerupere a meciului. Ceea ce s-a și întâmplat, primind apoi îngrijiri medicale de urgență, după care a fost transportat la Spitalul Județean din Reșița.

După acest incident grav, Cosmin Corocan s-a ales cu trei copci interioare și una exterioară, la buză. Fără să comenteze evenimentele de la Anina, Cornel Corocan, fost arbitru internațional, tatăl lui Cosmin, a precizat pentru siteul Caraș Online că fiul său a fost supus mai multor investigații și starea sănătății sale este stabilă, deocamdată. Aceeași atitudine de neutralitate a avut și Marian Mesinschi, președintele clubului aninean, și antrenorul corodonator al echipei, care ne-a declarat doar că „îmi pare rău că sărbătoarea aninenilor a fost umbrită. Mulțumim Primăriei Anina și Consiliului Local pentru sprijinul acordat în organizarea finalei, și în mod special publicului spectator care a dat dovadă de fair-play. Chiar dacă peste 50 de spectatori erau pe punctul să invadeze terenul, incitați de cele întâmplate. Le mulțumesc încă o dată, că au dat dovadă de înțelepciune”.

Silviu Izvernar a discutat cu cei de la Caraș Online: „În primul rând vreau să vă spun că regret cele întâmplate, că îmi pare rău de ieșirea nervoasă pe care am avut-o. Dar, consider că gestul meu exagerat s-a datorat faptului că s-au adunat mai multe în sufletul meu, pe parcursul meciului, fiindcă noi am simțit că arbitrajul a fost cu tentă. Mai devreme de faza incriminată, în care eu am fost cel faultat și nu invers, motiv pentru care s-a dictat lovitură liberă pentru gazde, de unde de la mijlocul terenului, un alt coleg de-al meu a primit al doilea galben, și apoi pe cel roșu. Practic m-am pus în fața mingii și când l-am văzut pe arbitru că vine în fugă spre mine și îmi arată roșu, pentru că a luat în considerare și unele reproșuri pe care i le-am făcut mai înainte, mi s-a rupt filmul. Nu trebuia să procedez așa, nu trebuia să reacționez. Deși, rămân la părerea că a fost o decizie greșită, se vede și pe înregistrare, pe care o pot pune la dispoziția celor care doresc. După meci am fost la Cosmin Corocan și mi-am cerut scuze”.

La finalul partidei, după ce spiritele s-au mai liniștit, oficialii A.J.F. Caraș-Severin au oferit echipei Minerul Anina trofeul pus în joc.

 

 

Sursa: Caraș Online
Foto: Radio România Reșița
Video: Banat TV
 

Mihai Andries 05 Jun. 2014, 23:45 Cupa României
Pe aceeași temă