Miroslava, victorie după cinci ani în fața Dumeștiului

Mihai Andries 31 Jul. 2014, 16:53 Cupa României

Unul din cele mai așteptate dueluri ale ultimilor ani în fotbalul județean ieșean a fost o reîntâlnire între Știința Miroslava și Rapid Dumești. Dumeștiul este campioana ultimelor 6 sezoane de Liga 4, în timp ce Știința Miroslava a devenit o forță în fotbalul Ligii 3, terminând sezonul trecut pe podium.

Miroslava avea o poliță de plătit dumeștenilor, pentru că au reușit să promoveze în Liga 3, însă fără a câștiga campionatul la nivelul județului Iași, profitând de o suspendare a dreptului de promovare pentru „rapidiști”, dar și fără a reuși vreo victorie în partidele disputate anterior.

Prima repriză a fost una anostă, fără faze importante de joc, meciul fiind în multe momente sub orice critică, fiind stricat în mare măsură și de suprafața de joc, mingea având mai mereu traiectorii greu de înțeles atunci când lovea gazonul. Prima fază de menționat este încercarea portarului Miroslavei, Raul Avram, de-al surprinde pe Geoacaș cu un șut din lovitură liberă de la vreo 60 metri, însă mingea a trecut peste transversală. O primă ocazie cu adevărat importantă a avut loc în minutul 33, când Talpan a preluat în 6 metri, însă nu a reușit să trimită pe lângă Geoacas, care a închis bine unghiul și a respins în doi timpi. Dumestiul a avut o șansă imensă de a intră în avantaj la pauză, însă șutul din alunecare de la vreo 16 m, a lui Huțanu, a fost respins de pe linia porții de Strungariu.

Repriza secundă a început perfect pentru Miroslava. Talpan reușește o centrare foarte bună pe colțul lung, căpitanul Științei – Ghiarasim s-a demarcat între Budei și Donose, reluând din voleu pentru 1-0 (minutul 51)! Nici bine nu s-a reluat jocul și Dumeștiul avea să resimtă încă un șoc, Palaghia a avut o intrare cu talpa la mijlocul terenului, iar centralul Ivan i-a arătat direct cartonașul roșu!

Condusă și cu un om în minus, Dumeștiul a încercat să revină în joc, însă experiența Miroslavei și condiția fizică a jucătorilor și-a pus amprenta. Ca să nu mai existe emoții pe final, Andrei Saritanu a reușit unul din cele mai frumoase goluri văzute pe terenurile din județul Iași. În minutul 63, o respingere cu capul a unui fundaș dumeștean ajunge la 20 metri, de unde Saritanu a șutat din voleu, mingea ducându-se în vinclu, atingând și transversala. Portarul Rapidului și mijlocașul Miroslavei sunt prieteni vechi, însă prietenia este lăsată la vestiare când e vorba să joace unul împotriva celuilalt

Finalul meciului a găsit un Dumești dornic să marcheze măcar un gol de onoare, în timp ce Miroslava a mai avut două-trei faze de gol, însă fără a fi concretizate pe tabelă. Mai rămâne doar driblingul frumos făcut de Geoacaș în fața lui Caragea, dar și momentele comice și dialogurile spumoase dintre jucătorii celor două echipe, Talpan și Ghiarasim fiind puși pe glume, în timp ce Budei îi dădea indicații lui Tăcuțanu legat de pasa în adâncime.

Așadar, prima victorie a Miroslavei în fața Dumeștiului vine după aproape 5 ani de la înființarea Științei. Antrenorul oaspeților, Cristi Ungureanu a declarat că-și dorește un parcurs cât mai lung în Cupă și cu puțină șansă, poate vor reuși să ajungă până în 16-imi, acolo unde ar întâlni o echipă de Liga 1.

„Sunt bucuros și mulțumit că am reușit victoria și am acces în etapa următoare a cupei. Îmi doresc un parcurs cât mai lung în această competiție oficială, dar mai avem multe de pus la punct în stagiul de pregătire de la Câmpulung până ajungem la parametrii maximi din punct de vedere fizic și tactic” a comentat Cristi Ungureanu

RAPID DUMEȘTI – ȘTIINȚA MIROSLAVA 0-2 (0-0) Ghiarasim, Saritanu

RAPID DUMESTI: 1.Ionuț GEOACAȘ – 7.Ionuț MOȘNEGUȚU 4.Petru ANDRIEȘ 3.Bogdănel Budei MOISI 17.Ionuț DONOSE 15.Dorin VIZITIU 14.George PALAGHIA 6.Ionuț MIRON 11.Bogdan HUȚANU 8.Alex BĂ‚LĂ‚NESCU (cpt.) 10.Andrei DANDU. Rezerve: 21.Radu AVĂ‚DANEI 5.Ionuț BORHAN 9.Ciprian BRIGHIU 19.Alex IFTINCA 2.Marius FILIP 18.Cristi PRICOP. Antrenor: Corneliu COSTĂ‚CHESCU

ȘTIINȚA MIROSLAVA: 12.Raul AVRAM – 5.Ovidiu TĂ‚CUȚANU 17.Vlad GHEORGHIU 3.Florin STRUNGARIU 16.Cezar TOFAN 9.Bogdan BOTEZATU 6.Andrei SARITANU 13.Andrei GHIARASIM (cpt.) 8.Dragoș BACIU 10.Ilie TALPAN 7.Adi CARAGEA. Rezerve: 23.Octavian BĂ‚RGAN 14.Sebastian SACRIERU 2.Marian CIUTA 18.Paul CHETROȘANU 11.Ionuț GIURUMESCU 21.Răzvan LOGHIN. Antrenori: Cristi UNGUREANU și Irinel IONESCU.

 

Sursa: AS Magna

Mihai Andries 31 Jul. 2014, 16:53 Cupa României
Pe aceeași temă