Trecutul mai sănătos ca viitorul. Sănătatea stabilește șocul anului și elimină Viitorul din Cupa României! 1-0. Da, ați văzut bine!

Vlad MĂCICĂȘAN 26 Sep. 2019, 18:26 Stiri

Un meci între trecut și viitor s-a jucat pe Cluj Arena. Sănătatea, echipa unde se retrag să joace fotbaliștii cu sute de meciuri la nivel mare, după ce termină cu fotbalul profesionist, a întâlnit cea mai mare speranță în viitorul României. Era și un duel între marea performanță și fotbalul jucat pentru distracție, cei de la Sănătatea alegând să joace acolo pentru atmosferă și mișcare. Un astfel de duel năștea tot felul de comparații bizare. Lăzăreanu și Dan Matei au 38 de ani și debutau în Liga 1 în 1998, când se nășteau adversarii Casap, Ganea sau Dulca. Ce să mai vorbim de Pitu (17 ani) sau Leca (19 ani), care nu erau născuți când cei doi începeau fotbalul la nivel profesionist.

Rus, cel mai șocant gol din carieră

Terenul a fost o mare baltă, după ploaia abundentă din ziua meciului, iar asta a ajutat evident Sănătatea. Totuși, Viitorul cu Matei, Țîru, Calcan Cojocaru sau Steliano Filip trebuia să învingă lejer o echipă de old-boys pe orice suprafață s-ar fi jucat. Viitorul a ratat primele ocazii, dar Lăzăreanu era de netrecut în fața puștilor lui Gică Hagi.

Sănătatea a arătat din primele minute că nu trebuie considerată în niciun caz doar o echipă de Liga 3 și că fotbaliștii clujenilor n-au mari probleme în a-i bloca pe mai tinerii adversari. Mai mult, Țîru și Iacob au avut de dat niște lupte în noroi cu Ceaca sau Roman, atacanții Sănătății.

Gluma s-a complicat când Laurențiu Rus a marcat de lângă Țîru, fostul mijlocaș de la Dinamo făcându-i pe cei de la Viitorul să-și dea seama că nu va fi deloc ușor (13).

Scorul era ireal și a ținut până la pauză, Ganea sau Pitu nereușind să pună probleme cu adevărat, iar cuplul Rada – Matei (74 de ani, în total) a blocat cam toate traseele spre poartă.

Lăzăreanu, imbatabil. Cuplul Matei – Rada peste multe din Liga 1

Era 1-0 la pauză, dar toată lumea așteptat cădere fizică a domnilor în alb și verde. În partea a doua a intrat și Eric și Viitorul a mai dinamizat puțin atacurile, dar apărarea rezista la Sănătatea și minutele treceau. Jucătorii lui Hagi erau deja în panică și parcă vedeau rușine ce avea să-i acopere. S-au agitat, s-au zbătut din răsputeri, dar când au trecut de apărare au dat de un Lăzăreanu, care la 38 de ani a apărat mai bine decât mulți portari din Liga 1, iar când și acesta a fost bătut Rada a scos de pe linia porții.

S-a ajuns în prelungiri și tabela părea stricată. Arătat tot 1-0 pentru Sănătatea. Un fluier a detonat bomba.

Sănătatea Cluj, o gașcă de prieteni care au renunțat de mult la fotbalul profesionist, a eliminat Viitorul lui Gică Hagi, câștigătoarea trofeului. Uimitor, fantastic, de povestit nepoților, de necrezut, șocant! Niciun cuvânt nu este exagerat pentru caracterizarea acestei surprize.

SĂNĂTATEA CLUJ – VIITORUL CONSTANȚA    1-0
Laurențiu Rus 13′

Lăzăreanu (cpt.) – Mic (Tilincă 46′), I. Rada, D. Matei, Cr. Paul – Țîrlea, Laur. Rus, Ciupe, Creț – D. Roman (Ad. Lupu 90+4′), Ceaca (Al. Gașpar 90+3′)
Rezerve neutilizate: Gab. Dragomir – Aur. Ghișă, Szolosi, Bg. Cristea
Antrenor: Marius Semeniuc

Val. Cojocaru – M. Leca (Eric de Oliveira 69′), Țîru (cpt.), P. Iacob, St. Filip (Radu Boboc 42′) – Cos. Matei, M. Dulca, Casap – Calcan, G. Ganea, Pitu (Andr. Ciobanu 62′)
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Mălăele, Artean, L. Munteanu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Alexandru Filip (Timișoara) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Ionel Poclid (Timișoara).

Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto

Vlad MĂCICĂȘAN 26 Sep. 2019, 18:26 Stiri
Pe aceeași temă