Dorel Zaharia, eroul unei calificări de palmares

Liga2.ro 31 Jul. 2014, 18:00 Cupa României
Dorel Zaharia, eroul unei calificări de palmares

Pentru Granitul Babadag meciul din a doua fază a Cupei României cu echipa Callatis Mangalia a picat cum nu se poate mai prost, chiar în ziua meciului consilierii din Mangalia, întruniți în ședință ordinară, luând hotărârea de a finanța echipa în Liga a III-a precum și deblocarea de urgență a unor sume pentru datoriile către jucători. Fără președinte și fără antrenor care au susținut cauza clubului la Mangalia, jucătorii au primit vestea cea bună chiar în debutul meciului și s-au mobilizat la maxim pentru a obține o calificare în faza a treia a cupei deși veniseră la Babadag inițial pentru un „amical”.

Momentul cheie al jocului s-a petrecut chiar în primul minut de joc atunci când, la primul atac al gazdelor, portarul Drumen de la Callatis a ieșit din careu și a respins mingea cu mâna din fața lui Zaharia. Decizia corectă a arbitrului Florin Macovei din Galați ar fi fost eliminare a portarului însă cum oaspeții aveau pe bancă doar un singur jucător de rezervă (!) a considerat că nu merită să rupă echilibrul jocului.

Din păcate, o imprudență în apărarea Granitului, a dus la deschiderea scorului în minutul 9 atunci când mingea șutată la poartă de Vărzaru a fost deviată nefericit de fundașul Răvoiu chiar în fața lui Calagi care a îndeplinit o simplă formalitate de la 10 metri de poarta lui David. Trei minute mai târziu o gafă similară în apărarea celor de la Mangalia nu a fost fructificată de Oprea care din marginea careului mic a reușit să trimită peste poartă. Veștile proaste pentru Granitul aveau să vină la un sfert de oră după primul fluier al arbitrului atunci când Lupu a ieșit de pe teren accidentat fiind înlocuit cu Grigoraș astfel încât tot mecanismul de joc a trebuit regândit.

Golul egalizator a picat în minutul 20 atunci când Zaharia a transformat un penalty acordat pentru un fault la limita careului asupra lui Oprea. Imediat după golul egalizator, gazdele au pus presiune pe apărarea celor de la Callatis iar în minutul 25 Drumen a făcut adevărate minuni în poartă. Șutul lui Crecan a fost respins de la vinclu până la Oprea care din marginea careului mic l-a luat la țintă pe același portar pentru ca după lovitura de la colț înaltul fundaș al Granitului, Petre Costel, să nimerească bara transversală.

Până la pauză cele două echipe nu și-au mai creat ocazii clare de gol, însă după reluare Granitul a început în forță iar Zaharia s-a dovedit prea altruist în minutul 48 atunci când în loc să tragă la poartă a pasat la Șicu iar acesta din apropiere a reluat puțin pe lângă poartă. Tot Șicu avea să fie la finalizare două minute mai târziu atunci când a fost secerat în careu în momentul șutului însă arbitrul, nepotrivit plasat, n-a observat faultul. Fără să mai conteze în atac, poate și din cauza faptului că nu au avut nicio zi de pregătire, Callatis Mangalia s-a apărat exact în așteptarea unui contraatac în avanposturi fiind lăsat doar cel mai scund jucător de pe teren, Petrică Anghel. Accidentarea lui Crecan, cu zece minute înainte de finalul jocului, a dus la introducerea în teren a lui Sandu, mijlocașul Granitului fiind cel care avea să facă diferența.

În minutul 86, Sandu s-a aflat la capătul unei faze colective de atac a Granitului și a marcat din apropiere, însă gazdele s-au bucurat doar un singur minut deoarece în minutul 87 Enis Cogali a transformat o lovitură de la 11 metri dictată pentru un fault cinic al fundașului dreapta Ciobanu chiar pe linia careului. Din fericire meciul nu a mai avut nevoie de prelungiri pentru a stabili echipa calificată și asta pentru că același Sandu a centrat ideal pentru Zaharia, căpitanul Granitului reușind în minutul 90 golul calificării cu o reluare din careu.

GRANITUL BABADAG – CALLATIS 3-2 ()
Granitul Babadag: Al. David – Ciobanu, Răvoiu, C. Petre, Șuta – Crecan (Șt. Sandu 75), Oprea (Novac 90) – Șicu, Bangheorghe, Lupu (Grigoraș 15) – Zaharia.

Callatis: Drumen – Soldat, Blăniță, L. Florea, Eracai – Erdinci Cogali, D. Prodan – Calagi, Fl. Pătrașcu (Vărzaru 70), P. Anghel (Doicaru 60) – Enis Cogali.

În următoarea fază a Cupei României, ce se va disputa pe data de 13 august 2014, tot de la ora 17.30, printre posibilele adversare ale Granitului se află Dunărea Călărași care s-a impus cu 4-2 în meciul cu CS Afumați și Viitorul Axintele care a câștigat meciul cu Victoria Țăndărei cu scorul de 1-0. Dacă va trece și de faza a treia a competiției, pe 27 august Granitul Babadag are mari șanse să întâlnească o echipă din Liga a II-a, posibil Farul Constanța, Dunărea Galați sau CF Brăila.

Articol scris de Irinel CĂLIN

Liga2.ro 31 Jul. 2014, 18:00 Cupa României
Pe aceeași temă